Patří k oporám kamerunského národního týmu, za který nasázel už patnáct branek. Důležité góly střílí i v dresu slavného Bayernu Mnichov, jedním z nich pomohl i k postupu bavorského celku do čtvrtfinále Ligy mistrů přes římské Lazio.

Národní barvy v kvalifikaci na Africký pohár ale Eric Maxim Choupo-Moting neoblékne…

Rozhodla chyba, kterou udělal člověk, jenž měl na starosti reprezentační pozvánky.

Konflikt v utkání Glasgow Rangers vs. Slavia Praha
V záři reflektorů. Finové stojí za Kamarou, slávisté jsou v roli padouchů

Ta, která měla směřovat do e-mailové schránky Choupo-Motinga a jeho klubu, totiž na místo určení nedorazila. Těžko říct, jestli se tak stalo vinou překlepu, nebo měli třeba na tamním svazu špatnou adresu, každopádně dvaatřicetiletý útočník ji hledal marně.

Choupo-Moting tak dostal nechtěný dárek k narozeninám, které oslavil právě v úterý. Místo pozvánky do národního celku se musel spokojit s přáním na sociálních sítích. „Mrzí mě, že došlo k chybné komunikaci,“ přiznal fotbalista pro kamerunskou stanici Naja TV.

Polsko, země zaslíbená jako by pro Tomáše Pekharta byla. V roce 2012 si tady zahrál na Euru, teď střílí góly za Legii Varšava. A zítra tady může za národní tým nastoupit proti Estonsku.
Pekhart slyšel přirovnání k legendě a zíral: Dcera si se mnou chtěla kopat

To jeho otec Camille byl ve svých vyjádřeních příkřejší, když označil jednání za neprofesionální. „Když posíláte pozvánky, nezapomeňte je odeslat na správnou adresu,“ rýpnul si.