Do jara půjde jeho klub se značně obměněným kádrem. „Musel jsem si to vypsat na papír, protože ten seznam je docela dlouhý,“ začal vyjmenovávat odchozí a příchozí tváře kouč Boleslavi Jozef Weber. V celku už nebudou pokračovat brankář Kamenár, Hůlka, nebo Kateřiňák. Prvně jmenovaný přestoupil do Bohemians Praha, druhý je na cestě do Hradce Králové. Angažmá si momentálně hledají Diviš, Pauschek, Konaté a Valenta.

Roman Pivarník.
Nečekaná trenérská rošáda ve Zlíně. Bílek jde do Kazachstánu, střídá ho Pivarník

Nováčky v Boleslavi naopak jsou Hájek, Tataev, Mašek, Stejskal, Ewerton, Tvaroh nebo Fulnek. „Navíc se nám z hostování vrátili Šušnjar a Klíma,“ doplňuje Weber. A dodává: „Dolaďujeme také příchody Tulia a Haška.“ Celý seznam by navíc nemusel být konečný. „Další jména vám neřeknu, ale chtěli bychom ještě posílit na pozici záložníka,“ dodal boleslavský kouč. Ten zkouší v zimní přípravě také celou řadu mladých odchovanců. Do prvního týmu byl například posunut nadějný za pár dní sedmnáctiletý David Pech.

„Tvoříme v podstatě nové mužstvo. Když se podíváte na věk příchozích hráčů, tak je tady veliká perspektiva. V budoucnu bychom se rádi vrátili do první šestky v lize,“ plánuje Dufek. Ten ke změnám v kádru ještě dodal: „Někteří zkušení hráči neodváděli výkony, které bychom od nich vzhledem k podmínkám, jež u nás měli, očekávali. Proto jsme sáhli k omlazení kádru. Od všech nových hráčů jsem během jednání cítil velký zájem o angažmá v Boleslavi.“

Jeho slova potvrzuje i Jakub Fulnek, který přichází z druholigové Jihlavy: „Každý český hráč chce hrát nejvyšší ligu. Proto je to i pro mě ve všech ohledech vyšší meta. Samozřejmě tady je tlak od vedení, ale i ten by nás měl díky tvrdé práci posouvat.“

Právě proti svému bývalému klubu se Fulnek s novými spoluhráči postavil ve středečním zápase. A pro Boleslav nedopadla konfrontace s Jihlavou slavně. Druholigovému soupeři totiž Boleslavané podlehli 0:2. Teď už je čeká přesun na Maltu, kde v rámci finále zimní Tipsport ligy absolvují i soustředění.

Brankář Arsenalu Petr Čech.
Čechova budoucnost? Ve hře je Chelsea, český fotbal i trenéřina