GLOSA OTAKARA ČERNÉHO ST. 

Po a před každým ligovým (prvoligovým!) kolem přicházely pokyny shora, kdo má být kam delegován, a netýkalo se to jen rozhodčích samých, ale i bezstarostných delegátů. Macelova komise jim čelila a ignorovala je. Luděk pak velmi často na výkonném výboru musel naše kroky obhajovat a obhájil.

Přesto přišlo náhle a bez důvodu k našemu odvolání. Luďka Macelu nahradila Dagmar Damková, manželka Bebra. To bylo silné kafe i pro otrlé členy VV, a proto Dáša odstoupila, nahradil ji Miroslav Tulinger. Macelovou komisí degradován z funkce delegáta. A začalo tóčo.

Drastické řešení přinesl Míra Pelta, když jmenoval Poláka Michala Listkiewicze jako předsedu a mne jako jeho poradce. Jako takový jsem s předsedou jezdil na každé ligové kolo a jednou do Plzně. Tam mě po utkání s Brnem fyzicky na chodbě u toalet Berbr napadl a řekl: "Ještě jednou sem přijedeš a dostaneš do držky".

Teď má fotbal šanci se Berbra zbavit (už vidím některé kladenské rozhodčí a funkcionáře, kteří se k přátelství s RB veřejně hlásili, jak se třesou strachy. Dobře jim tak). My ostatní si můžeme spokojeně vydechnout a doufat, že celá tahle kauza nevyšumí.

Je to poslední možnost, jak český fotbal zachránit.

Ota Černý st., někdejší šéf sportu v České televizi