„Čeká nás velice silný soupeř, který sice před týdnem prohrál v Praze s Pardubicemi, ale předtím dokázal vyhrát na Letné se Spartou a na svém hřišti nastřílel Teplicím pět gólů,“ ocenil sílu soupeře trenér Jozef Weber, který bude v nedělním utkání postrádat Pennera (za vyloučení se Slováckem dostal stop na jeden zápas). „Do tréninku se už zapojil i Tomáš Zajíc, ale moc toho ještě neodtrénoval,“ dodal kouč Dynama a připomněl, že v dresu Liberce proti Teplicím zazářil třemi góly van Buren, jenž ještě na jaře hrál v Dynamu. „Bude se určitě chtít proti nám vytáhnout, stejně jako Talovierov.“

Síly Liberce si Jihočeši jsou vědomi, chtějí ale bodovat. Ostatně loni Liberec doma porazili 1:0 a v odvetě hráli 0:0. „Uspět chceme s každým,“ ujistil trenér Weber.

Ve II. lize fotbalisté Táborska po dvou úvodních remízách prohráli minule ve Vyškově 1:3, takže v neděli doma chtějí s Chrudimí prvně v sezoně vyhrát. „Chrudim má velmi dobře organizovaný tým s několika individualitami. Gól umí dát Firbacher, šikovné je křídlo Záviška ze Sparty, je tam mladý Jedlička z Plně. Jana Řezníčka já trénoval v Opavě, to je skvělý fotbalista. Nás srážejí individuální chyby, musíme se jich vyvarovat. Potom budeme úpěšní,“ uvedl pro klubový web trenér Radoslav Kováč. „S Chrudimí chceme vyhrát a budeme rádi, když nás přijdou podpořit diváci,“ dodal Kováč. Nedělní zápas začíná na Kvapilce v 17 hodin.

Ve středu Táborsko splnilo v poháru roli favorita a přešlo přes Benešov do 2. kola, zato třetiligový Písek v Soběslavi propadl a prohrál 0:3. „Sice jsme nastoupili v obměněné sestavě a šanci dostali hráči širšího kádru, přesto náš výkon měl být diametrálně odlišný od toho, co se odehrávalo na place. Divizního soupeře bychom měli přehrát,“ zlobil se trenér Milan Nousek, jehož svěřenci si chtějí napravit reputaci v sobotním utkání v Přešticích (14:30).

V sobotu už dopoledne od půl jedenácté třetiligové béčko Dynama na Složišti změří síly s Domažlicemi, které tabulku ČFL vedou. Mladíci Dynama, kteří jsou nováčky třetí ligy, po úvodní porážce s Pískem dokázali před týdnem vyhrát 2:1 v Hostouni. Tam vyrovnával na 1:1 Jan Malecha, jenž dle trenéra Dušana Žmolíka v zápase potvrdil své kvality. „My věděli, proč ho v týmu chceme udržet, je to pro nás velice důležitý hráč. Po zranění už je v pořádku, proti Písku jsme ho ale ještě šetřili a šel na hřiště až po změně stran. Naši hru výrazně oživil. Teď v Hostouni se prosadil i střelecky,“ vyzdvihl Žmolík.

Pro diváky, kteří se na Složiště chystají, jedno důležité upozornění – barvy Domažlic hájí i populární explzeňský fotbalista David Limberský!

V divizi hrají v sobotu doma dva ze čtyř jihočeských týmů: Č. Krumlov hostí dopoledne Klatovy (10:30) a Katovice se střetnou s Doubravkou (17). Venku hraje v sobotu Soběslav od 10:15 hod. v Plzni a v neděi se Lom od 10:30 v Domažlicích střetne s tamním béčkem.

Kaplice v sobotu slaví 100 let kopané a zlatým hřebem bude od 11 hod. duel st. gardy Spartaku s pražskou Amforou (mj. Bičovský, Řepka, Dobiaš, Berger, Šebrle a další známí sportovci, herci a zpěváci. Celodenní velice bohatý program začíná v 9:30 hodin.

CENNÁ VÝHRA DOROSTU
V I. lize dorostu v pátek devatenáctka Dynama vydřela výhru s Olomoucí 2:1 (2:0), když po výborně odehrané první půli se po přestávce převážně bránila. „Vítězství nad velice silným soupeřem pro nás má velkou cenu,“ zářil kouč Stanislav Rožboud. Branky: 20. Dohnal (11), 41. Faltus – 68. Táborský, brankář Andrew v 66. min. kryl penaltu Mokrovicse.