Slunce už nad Nisou v sobotním libereckém odpoledni zapadalo za tribuny, Teplicím ale bylo pořád horko, domácí Liberec se totiž snažil za stavu 2:2 o rozhodující branku. V tom se před brankáře Slovanu Hladkého dostal do vyložené šance střídající Červenka, levačkou ale skákající míč netrefil, jak si představoval a „kulatý nesmysl“ skončil na tribuně vysoko nad brankou.

Baník Ostrava porazil Příbram 3:0.
Baník vycvičil nováčka z Příbrami, Barošův hattrick ocenil i Jágr

„Skláři“ nakonec vezli zpod Ještědu bod a v lize jsou po třech kolech stále bez porážky. Nutno ale zmínit, že v Liberci měli i kus štěstí, Slovan totiž kromě dvou branek dvakrát nastřelil brankovou konstrukci.

„Byl to zápas nahoru – dolů. Musím říct, že v i tomto počasí se hrálo hezké utkání,“ ocenil pohledný duel trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Tepličtí šli ze své první střely na branku do vedení, pohotově se trefil Vaněček. Slovan, který byl silnější na míči a více se tlačil do koncovky, do minuty srovnal, technická střela Ševčíka skončila za zády gólmana Diviše. „Nesoustředili jsme se po vstřelené brance dostatečně na hru,“ naštvalo Šmejkala.

Patnáct minut po obrátce „žlutomodří“ vedli podruhé, opět se trefil Vaněček, tentokrát akrobaticky á la Švéd Zlatan Ibrahimović. Hosté mohli přidat třetí gól, který by pravděpodobně derby rozhodl, to se mu ale nepodařilo a za sedm minut bylo znovu srovnáno, Královo zaváhání potrestal střídající Pázler. „Udělali jsme velkou individuální chybu,“ potvrdil na tiskové konferenci Daniel Šmejkal.

V neděli 12. srpna od 18 hodin hrají Teplice na Stínadlech šlágr s pražskou Spartou.

FC Slovan Liberec – FK Teplice 2:2 (1:1).

Branky: 35. Ševčík, 68. Pázler – 33. Vaněček, 61. Vaněček. Rozhodčí: Pechanec – Paták, Melichar.. ŽK:  58. Potočný, 77. Ševčík – 23. Moulis, 72. Kučera, 86. Soungole, 87. Červenk, 90+3. Jakub Diviš. Diváci: 4964.

Liberec: Hladký - Mikula, Karafiát, Kačaraba, Mara - Breite - Pešek (56. Malinský), Ševčík, Nešický (63. Pázler), Potočný (79. Koscelník) - Mashike Sukisa. Trenér: Hornyák.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Ljevakovič (77. Soungole), Kučera - Moulis (83. Shejbal), Hora, Žitný (54. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Pavel Vrba.
Kouč Plzně Vrba: Sigma je velice ofenzivní, očekávám zajímavý zápas