A co slíbili, to plnili, body sice nevezli, padli ale se ctí. „Byli jsme víc než důstojným soupeřem, bohužel však odjíždíme bez bodu,“ mrzelo Lercha po prohře 0:1 „Hráče jsme po zápase za výkon pochválili, ani po vyloučení Patrika Čavoše jsme v oslabení Spartu nepustili do většího tlaku a sami se snažili s výsledkem něco udělat,“ dodal a na mysli měl určitě i šanci střídajícího Potočného, jenž v 86. min. střílel sice z úhlu, přesto nebezpečně.

Aktivitu svěřenců pověřené trenérské dvojice Lerch – Kladrubský nepřímo ocenil také kouč Sparty Brian Priske: „Tři body jsou hlavní, ale jsem zklamaný z toho, že vítězství nebylo vyšší. Doufal jsem, že když máme na hřišti o jednoho hráče víc, že dáme gólů víc, jenže jsme nekontrolovali hru tak, jak jsme si představovali,“ mrzelo ho.

Speciální náboj měl zápas na Letné pro druhého z pověřené trenérské dvojice Dynama Jiřího Kladrubského, jenž v letech 2007 až 2011 za Spartu hrál a v roce 2010 získal v jejím dresu titul ligového mistra. Odehrál za Spartu 81 zápasů a jako bek v nich nastřílel sedm ligových gólů.

„Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní, chtěli jsme tady bodovat, bohužel to se nám nepodařilo. Nicméně Klukům nemůžeme nic vytknout, bojovali, dřeli, ani po vyloučení Patrika Čavoše to nezabalili,“ vyzdvihl. „I nějaké příležitosti jsme tam měli, sice to nebyly úplně vyložené šance, ale gól jsme dát mohli,“ říkal Kladrubský při hodnocení zápasu po skončení televizního přenosu.

Sparta sice po většinu času měla více ze hry a soupeře přestřílela, dle držení míče však byli Jihočeši úspěšnější. „My se snažili míč držet na svých kopačkách a pokusit se vyzrát na Spartu nějakou vydařenou kombinační akcí. Vzadu jsme se snažili Spartu nepouštět do šancí, což se nám většinou i dařilo. Bohužel té jedné naší chyby Sparta využila,“ zmínil vítězný gól Lukáše Haraslína, jenž byl na hranici vápna úplně volný.

Přestože z Letné nakonec jeli fotbalisté Dynama bez bodů, za přístup k zápasu je Kladrubský chválil: „Nejen kluky na hřišti, ale i ty na lavičce, která zápasem žila. Nikomu nebylo jedno, co se na hřišti děje, všichni zápasem žili, ať náhradníci, nebo třeba i kustod, prostě celá lavička.“

Mise dvojice Lerch – Klad᠆rubský sice trvala jen hodně krátce, Kladrubský si příležitost vést tým v I. lize ale považuje: „Vezmu-li to z osobního hlediska, tak ačkoli ta zkušenost trvala jen čtrnáct dní, jsem za ni strašně rád a jenom mě to utvrdilo v tom, že jednou toho hlavního trenéra chci dělat,“ zdůraznil.

Aktuálně si ale na tuto roli bude Jiří Kladrubský muset ještě nějaký čas počkat. „Jiří Lerch a Jiří Kladrubský se teď vrací na své původní pracovní pozice,“ oznámilo vedení Dynama na klubovém webu, kde také potvrdilo, že novými trenéry prvoligového áčka byli schváleni Tomáš Zápotočný a Marek Nikl, kteří dovedli Příbram ve II. lize k titulu půlmistra. Jak již v minulém týdnu Deník exkluzivně oznámil, nová trenérská dvojice Zápotočný – Nikl povede Dynamo už v sobotním poháru s Hradcem (15).