Jihočeši jeli k nedělnímu utkání s vědomím, že je čeká další těžký zápas. „Mladá Boleslav naposledy doma porazila Spartu 4:3 a dát Spartě čtyři góly, to už něco znamená,“ byl si dobře vědom síly soupeře trenér David Horejš, svým svěřencům přesto věřil: „V lize lehkých soupeřů není a my se musíme pokusit s každým bodovat,“ podtrhl a dodal: „Nesmíme ale dělat takové chyby, jako v Příbrami či se Slavií.“

V tu chvíli zřejmě trenér Dynama netušil, jaké hořké chvilky mu jeho svěřenci ve zmíněném závěru prvního poločasu připraví…

Jihočeši vstoupili do zápasu výborně a po úvodním oťukávání nečekaně převzali iniciativu do svých rukou. Už v 9. min. po Čoličově centru a Schranzově hlavičce Čavoš zpoza vápna překopl, minutu nato Brandnerovu nepříliš tvrdou střelu brankář Šeda neudržel a míč mu vyklouzl těsně vedle tyčky na roh.

Ve 33. minutě už se Dynamo dočkalo za svou aktivitu zasloužené odměny, když na Provodovu střelu z dobrých 25 metrů Šeda nedosáhl – 0:1!

Ve 41. min. po rohovém kopu se do míče opřel zpoza vápna Javorek, míč mu sice ideálně nesedl, jenže Brandner, zapomenutý na malém vápně, vystřihl parádní nůžky a nováček vedl 0:2.

Do konce první půle chyběly jen posledních pár minut, přesto však hosté o perně vydřený náskok ještě do přestávky přišli… .

Ve 45. minutě po trestném kopu vybíhající gólman Staněk máchl do prázdna a od Komličenka se míč odrazil do brány a v nastaveném čase Kulhánek ve snaze odkopnout míč trefil Nováka, balon se odrazil ke Komličenkovi a ruský útočník nabídnutým dárečkem nepohrdl – 2:2…

Po změně stran si fotbalisté Dynama kalich hořkosti dopili až do dna.

V 51. minutě Mešanovič levačkou z vápna tvrdou ranou mířil těsně vedle, tři minuty nato ale po Budínského rohovém kopu volný Komličenko hlavou završil hattrick na 3:2. Jihočeši poté ve snaze vyrovnat se přece jen dokázali ze šokujícího přelomu obou poločasů otřepat a získali více ze hry, jenže Provodova jedovka zdálky vzdálenější tyčku Šedovy branky minula a minutu nato Javorkovu pohotovou střelu ze dvaceti metrů Šeda kryl.

Vyrovnat se Dynamu nepodařilo, a tak udeřil znovu muž zápasu Komličenko, jenž po rozehraném přímém kopu dělovkou nedal Staňkovi šanci – 4:2. Hosté navíc dohrávali bez vyloučeného Kladrubského, který za střet s Mešanovičem šel ven.

Mladá Boleslav - Dynamo ČB 4:2 (2:2) - Branky: 45., 45+2., 54. a 67 .Komličenko – 34.Provod, 41.Brandner. ŽK: Komličenko, Mešanović – Čolić, Čavoš. ČK: .Kladrubský (71.). Diváci: 2852. Rozhodčí: Proske – Kotík, Horák. Mladá Boleslav: Šeda – Hubínek, Takács, Pudil, Fulnek – Ladra (80. Klíma), Budínský, Matějovský, Bucha, Auer (46. Mešanovič) – Komličenko (90+1. Pech). Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Čolič, Havel, Novák, Kladrubský – Čavoš, Kulhánek (62. Ledecký) – Brandner (75. Helešic), Javorek, Provod – Schranz (79. Mršič).