Tentokráte z Mladé Boleslavi, kde sice 0:2 prohrávali, nakonec ale hráli 2:2. „Za za stavu 0:2 to kluci nezabalili, to rozhodlo. A za to jim patří obrovská poklona,“ radoval se na pozápasové tiskovce trenér David Horejš.

Jihočeši do sobotního zápasu vstoupili výborně a už po pár úvodních vteřinách se radovali z gólu, jehož autorem byl střelou k tyči Javorek. Ta radost byla bohužel předčasná, rozhodčí viděli ofsajd. V televizním přenosu sice ani opakované záběry neodhalily, proč gól neplatil, nicméně rozhodčí na to měli jiný názor a gól neuznali.

To „Bolku“ nakoplo, její hráči pak převzali aktivitu. Škodovu ránu k tyči Drobný reflexivně vykopl, po Maškově hlavičce mu pomohlo břevno, ale v 11. min. Túliovu tvrdou ránu sice vyrazil, volný Zahustel však z dorážky měl lehkou práci – 1:0. „Naše chyba, nedoběhli jsme tam balon,“ kabonil se Horejš.

A za další chybu, tentokráte v rozehrávce, pykali Jihočeši i po půlhodině hry, kdy z Fulnekova centru zvýšil Škoda ve skluzu na 2:0. „Fulny mě krásně našel. V první chvíli jsem si myslel, že balon mít nebudu, ale šel jsem do toho naplno a byl z toho gól,“ radoval se Michal Škoda ze své první trefy za Boleslav.

Na fotbalisty Dynama by asi v tu chvíli vsadil málokdo, ti se však naopak po druhém obdrženém gólu zvedli, před půlí ovládli hru a ve 42. min. po Brandnerově zpětné přihrávce Čolič výstavní ranou na zadní tyč dal na 2:1. „Kontaktní gól ještě do půle nás hrozně nakopl,“ ocenil trenér Horejš. Jeho hráči měli vzápětí obrovskou šanci vyrovnat, když po Mršičově ukázkové uličce běžel Brandner zcela sám na branku, trefil ale jen gólmana Mikulce.

Také po půli bylo Dynamo aktivnějším týmem a zcela po zásluze se také dočkalo i vyrovnání, byť až v poslední minutě: na Čoličův centr si naběhl střídající Lukáš Jánošík a parádní hlavičkou dal na 2:2. „Jsem rád, že jsem týmu pomohl vyrovnat a rád bych mu o dost víc pomáhal i nadále,“ řekl šťastný střelec.

„Po půli jsme byli jednoznačně lepší a vyrovnat jsme si zasloužili. Výkon týmu mě těší, bod z Boleslavi má velkou cenu,“ zdůraznil Horejš.

Mladá Boleslav - Dynamo ČB 2:2 (2:1) - Branky: 11. Zahustel, 32. Škoda – 42. Čolič, 90. Jánošík. Bez karet. Diváci: 1232. Rozhodčí: Julínek – Podaný, Ratajová. Mladá Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel, Túlio, Budínský, Mazáň – Fulnek (85. Kulhánek), Škoda (63. Graiciar), Mašek (63. Drchal). Dynamo ČB: Drobný – Čolič, Havel, Talovierov, Skovajsa – Havelka (80. Ekpai), Čavoš – Brandner, Javorek, Mršič (74. Jánošík) – Matějka (58. Bassey).