„Prohospodařili jsme první poločas, kdy jsme měli hodně možností,“ litoval trenér Jiří Krejčí. „Převládá zklamání, byli jsme v první půli lepším týmem a převážně jsme měli hru pod kontrolou, při předfinální a finální fázi nám ale chybělo lepší řešení,“ stýskal si jeho asistent Jaroslav Novotný. „Ve finálce jsme neměli kvalitu,“ viděl to stejně i kapitán týmu Jan Jeřábek.

Pardubický nováček, který patří k největším překvapením letošního ročníku I. ligy a na jih Čech jel jako sedmý tým tabulky, v úvodu zápasu skutečně měl výraznou převahu a svou nátlakovou hrou dělal obraně Dynama velké potíže. „Pardubice vstoupily do zápasu aktivněji než my,“ uznal při hodnocení zápasu pro média trenér David Horejš, dle něhož ve hře jeho týmu bylo v úvodu hodně nepřesností při přechodu středního pásma. „To nás brzdilo, naštěstí nás tam při tutovce hostí podržel brankář Vorel,“ vyzdvihl.

Pardubice ze své počáteční převahy nic nevytěžily a Jihočeši postupem času hru vyrovnali a v závěru poločasu navíc po Čoličově perfektně zahraném přímém kopu Alvir krásnou střelou z voleje dal vedoucí gól. „Ta branka nás nakopla,“ vyzdvihl trenér Horejš. jenž ještě před půlí poslal za Valentu na hřiště Ćavoše. „Myslím, že nám to střídání prospělo,“ přemítal.

Trenéři Dynama se v zápase museli obejít bez vykartovaného stopera Králika, v defenzivní činnosti ale tým obstál velice dobře. „Pardubice tady potvrdily, že v tabulce tak vysoko nejsou náhodou, my ale kompaktním týmovým výkonem ty tři body získali po zásluze a já jsem moc rád, že se nám podařilo minulou výhru z Příbrami potvrdit. Vítězství si hodně ceníme, protože jsme je získali s velice kvalitním soupeřem,“ ocenil Horejš.

Sérii jedenácti zápasů bez vítězství Dynamo zlomilo už před týdnem v Příbrami, doma ale černobílí před Pardubicemi naposledy vyhráli 1:0 s Baníkem 5. února. „Z toho, že jsme to konečně prolomili i doma, máme velikou radost také proto, že po dlouhé době zase mohli přijít aspoň nějací diváci,“ zdůraznil trenér Dynama a fanoušky pochválil za jejich podporu. „Bylo znát, že si to užívali, od první minuty nás povzbuzovali a těší nás, že jsme jim mohli nabídnout vítězství s kvalitním soupeřem,“ podtrhl.

O tom, že tři body zůstaly na jihu Čech, dle Horejšova názoru rozhodla vylepšená produktivita jeho hráčů. „My ani předtím ty zápasy nehráli tak špatně, ať už s Brnem, či Mladou Boleslaví, jenže jsme se bohužel nedokázali prosadit. Tentokráte jsme dokázali dva góly vstřelit, proto jsme uspěli,“ konstatoval.

Mužem zápasu bezesporu byl Benjamin Čolič, jenž na důležitý první gól Marko Alvirovi nahrál a v závěru zápasu druhý gól šikovnou ranou ze své další standardky sám dal. „Viděl jsem, že se brankář chystá na centr a stojí blbě, tak to stačilo jen trefit,“ culil se bosenský bek, jenž svým výstavním trestným kopem rozhodl o výhře už před týdnem v Příbrami.

„To, že naším nejlepším střelcem je krajní obránce,   o něčem svědčí,“ poznamenal trenér Horejš. „Zaplaťpánbůh za to, že Benži tu kopací techniku má skvělou a na krajního obránce je velice produktivní. Má osm gólů a dalších několik asistencí. Samozřejmě bychom si moc přáli, aby góly začali dávat i naši ofenzivní hráči. My jsme i proti Pardubicím měli i nějaké další příležitosti, ve finální fázi jsme je ale nedokázali dotáhnout,“ mrzelo trenéra Dynama. „Ty své góly ale teď jak Marko Alvir, tak Benjamin Čolič trefili opravdu báječně,“ vyzdvihl Horejš.

V dalším kole hraje Dynamo v neděli v Teplicích (15).