Kouč Dynama David Horejš do základu poslal i Filipa Havelku, jenž se v týdnu vrátil na jih Čech ze Sparty, která si ho z Dynama stáhla do letní přípravy. „My o něj hodně stáli a jsme rádi, že se jeho příchod podařilo dotáhnout. Sice po svém návratu do týmu absolvoval jen jeden trénink, ale v minulé sezoně to pro nás byl klíčový hráč,“ podtrhl kouč Dynama.

V Ostravě po remíze v prvním kole v Karviné přílišné nadšení nepanovalo. „Hlavně první poločas nebyl podle našich představ,“ uvedl pro klubový web trenér Luboš Kozel a dodal, že s Budějovicemi hráči chtějí jednoznačně získat tři body. 

Jenže do zápasu daleko lépe vstoupili Jihočeši, kteří po celý první poločas byli jasně lepší, hráli aktivně, napadali soupeře vysoko a vypracovali si i řadu slibných šancí. Hned v úvodu musel brankář Laštůvka vyrážet dvě střely Matějky, už v 1. min. po Havelkově tečované střele kopali hosté první roh, ve 14. minutě Čavoš pálil vedle.

A pak už přišly góly!

Ve 23. min. Šulc v pádu po Kladrubského centru hlavou dal na 0:1 a ve 38. min. Matějka z voleje po Javorkově centru zvýšil na 0:2.

Baník v půli neměl skoro nic, přesto do šatny snížil, když VAR odhalil Javorkův faul na Jiráska a Potočný penaltu kopl nechytatelně – 1:2.

Po půli se obraz hry změnil, Baník útočil a Dynamo se převážně jen bránilo. Třikrát v řadě zahrozil střídající Tijani, ale jak hlavou, tak vzápětí i nohou pálil těsně vedle tyče a pak trefil břevno. Domácí se ale nakonec dočkali a v 85. min. Chvěja po Havlově teči šťastně vyrovnal na 2:2.

Baník Ostrava - Dynamo ČB 2:2 (1:2) - Branky: 45. Potočný (11), 85. Chvěja – 23. Šulc, 38. Matějka. ŽK: Juroška, Holzer, Reiter – Kladrubský, Novák, Valenta. Rozhodčí: Ardeleanu – Kotík, Hurych. Baník: Laštůvka – Juroška (46. Fillo), Pokorný, Stronati, Holzer – Jánoš (84. Reiter), Jirásek (46. Chvěja) – Lalkovič (62. Tetour), Kuzmanović, Potočný – Šašinka (62. Tijani). Dynamo ČB: Drobný – Kladrubský, Havel (95. Talovierov), Králik, Novák – Čavoš, Javorek (71. Mršič) – Šulc, Havelka (80. Valenta), Brandner – Matějka.