Před odletem z Kypru do vlasti Jihočeši v posledním ze tří přípravných utkání, které na Kypru měli v programu, prohráli s litevským mistrem Süduva Mariampolé 0:2. Trenéra Davida Horejše porážka v předligové generálce mrzela: „Ač šlo jen o přípravu a soupeř měl svou kvalitu, prohráli jsme naprosto zbytečně. Tím spíš, že oba góly, ktreré jsme dostali, byly velice laciné,“ vraštil čelo.

V zápase samotném viděl však i pozitiva: „Určitě jsme neodehráli špatný zápas a po většinu času jsme v něm byli lepším mužstvem. Vypracovali jsme si i několik slibných brankových příležitostí, bohužel jsme je ale nedokázali proměnit,“ měl jistě na mysli třeba Táborského střelu v prvním poločase, která šla těsně vedle tyče, nebo Ledeckého šanci po změně stran. Navíc Litevcům jednou pomohlo i břevno. „Našim akcím ve finální fázi chyběla v blízkosti velkého vápna soupeře potřebná přesnost,“ zdůraznil trenér Dynama.

Porážka na závěr desetidenního pobytu na Kypru přišla po dvou předchozích výhrách, takže i bilance tří přípravných utkání je plusová. „S podmínkami, jaké jsme pro přípravu na Kypru měli, jsme byli spokojeni. Především s tím, že jsme se mohli připravovat na přírodní trávě a hlavně v první polovině našeho pobytu i za velice příznivého počasí,“ pochvaloval si trenér Horejš, dle jehož názoru kyperské soustředění bylo pro hráče příjemným zpestřením. „Jsem přesvědčen, že . nám to pomůže k tomu, že do mistrovských zápasů půjdeme dobře naladěni.“

Pobyt na Kypru chválili i hráči: „Je super, když v zimě můžeme trénovat v teple a na normální trávě. Pro fotbalistu je to mnohem lepší než mrznout v Čechách na umělce,“ řekl pro klubový web jeden z nových hráčů týmu Denis Granečný.

Dynamu se vyprázdnila marodka, takže se na Kypru zapojili do přípravy všichni hráči. „U některých byl ten tréninkový výpadek znát, ale k dispozici jsme měli všechny hráče,“ vyzdvihl trenér prvoligového nováčka.

Formu na páteční střetnutí s Mladou Boleslaví trenéři Dynama začali ladit ještě na Kypru, už tam totiž prakticky najeli na předzápasový rytmus. „Trénovali jsme dvoufázově, ale ve čtvrtek měli hráči volno, pátek byl věnován taktické přípravě,“ líčil Horejš a dodal, že trénink mužstvo mělo i po příletu domů a za silného větru, jaký i v kraji v pondělí řádil. „Šlo ale jen o regenerační výběh,“ podtrhl trenér David Horejš.