Černobílí věděli, že to znamená uhrát tři body – a to dokázali, vyhráli 3:1 a o tom, zda se posunou do elitní šestky, rozhodne v neděli až jejich zápas posledního kola základní části v Opavě. „Myslím, že před začátkem sezony určitě nikdo nepočítal s tím, že bychom jako ligový nováček kolo před koncem základní části soutěže mohli pomýšlet na účast ve skupině o titul. Je to velký úspěch a moc si toho vážíme ,“ zdůraznil trenér David Horejš.

Jeho svěřenci s Teplicemi vyhráli zcela zaslouženě, neboť po většinu času byli lepším mužstvem, nicméně jejich vítězství se nerodilo vůbec lehce. „My věděli, že to nebude jednoduché, Teplice mají velice silné a kvalitní mužstvo, což tady hosté také potvrdili,“ ocenil hru Teplic trenér Dynama, dle něhož průběh zápasu ovlivnila červená karta, kterou po dvou žlutých během několika vteřin dostal teplický mladík Matěj Radosta. „Od té doby už jsme měli více ze hry,“ konstatoval Horejš.

Brzká červená karta kouče hostí Stanislava Hejkala mrzela: „Bohužel jsme už od 35. minuty hráli v deseti, ale kluky musím i za jejich výkon v oslabení pochválit,“ vyzdvihl teplický kouč, dle něhož jeho tým rozhodně odvedl nejlepší jarní výkon na venkovním hřišti. „Hráči byli plní elánu a nadšení. Pokud nám takový entuziasmus vydrží, bude je to pro nás určitě příslib,“ uzavřel.

Hosté ze severu Čech skutečně odehráli v jihočeské metropoli dobrý zápas a díky aktivitě dvojice útočníků Mareše a Řezníčka si dokázali vypracovat solidní střelecké příležitosti, v nichž ale naštěstí pro Jihočechy prokazoval v brance své kvality nestárnoucí Jaroslav Drobný.
Nicméně hned v úvodu druhého dějství ani on tvrdé střele Jakuba Řezníčka k tyči zabránit nedokázal. „Nechali jsme si dát gól po zbytečně zkažené rozehrávce, to nás trochu srazilo,“ připustil trenér Horejš, jehož svěřenci ale už pět minut nato po ideální Schranzově zpětné nahrávce a pohotovém voleji devatenáctiletého Pavla Šulce vyrovnali na 1:1. „To, že jsme nezačali zmatkovat a dokázali brzy vyrovnat, bylo velice důležité, To nám vlilo sílu do žil a hosty jsme poté zatlačili,“ pochvaloval si budějovický kouč. „Šance jsme si vytvářeli i v prvním poločase, nedokázali jsme je však proměnit,“ posteskl si.

V utkání bylo znát, že někteří hráči Dynama přece jen už mají z náročného programu trošku těžké nohy, avšak trenéři včas zareagovali a využili prvně toho, že střídat lze více než tři hráče.

A co první šestka? Dynamo po bodu Baníku se Slavií potřebuje v Opavě vyhrát a Baník v Liberci získat jen bod.