Domácí trenéři po sérii tří prohraných zápasů za sebou udělali v sestavě svého týmu několik změn: na stopera se místo Nováka posunul ze zálohy Kuhlánek, do obrany za vykartovaného Kladrubského na levý kraj defenzivní čtveřice Provod a na hrot se vrátil do základu Ledecký.

Před zápasem generální manažer Dynama Martin Vozábal dárkový koš bývalému výbornému obránci Dynama Jiřímu Juráskovi k jeho středečním šedesátinám.

Domácí do zápasu vstoupili s velkým elánem a už po třiceti úvodních vteřinách Brandner vybojoval pro svůj tým první rohový kop. V náporu domácí pokračovali i nadále a v 10. minutě šli do přečíslení tři na jednoho beka soupeře, Brandnerovu nahrávku ale Azackij v pádu zblokoval na roh.

Hosté se rozjížděli pomaleji, přesto ve 12. min. měli první náznak slibné šance, Železník ale z vápna vypálil sice pohotově, míč ale dobře netrefil a brankář Staněk větší starosti neměl.

To na druhé straně o šest minut později v rozmezí několika vteřin po centrech Brandnera a Čoliče byli Ledecký a Schranz hodně blízko vedoucí brance, nicméně diváci si museli ještě dalších pět minut počkat: Havelka vybojoval na půlce míč, Ledecký vyslal dopředu Brandneraa ten výstavní střelou od břevna do sítě nedal Dostálavi v bráně Zlína sebemenší šanci zasáhnout – 1:0!

Ještě těsně před odchodem do kabin si domácí vypracovali další solidní příležitost, avšak Javorek po Brandnerově přiklepnutí poslal balon zpoza vápna nad břevno Dostálovy branky.

Jak první dějství včerejšího zápasu fotbalisté Dynama začali, tak vletěli i do toho druhého – akorát s tím rozdílem, že na v první půli první roh zahrávali ve 30. vteřině a v té druhé už po deseti vteřinách… A navíc z něj měli i obrovskou příležitost, Ledeckého ránu ale jeden ze zlínských zadáků z prázdné brány stačil odkopnout.

Nicméně po změně stran už přece jen hosté hru vyrovnali a častěji se dostávali do blízkosti domácí branky, mušku při svých střeleckých pokusech ale zpočátku měli vychýlenou. Výjimkou byla 59. minuta, kdy Železníkovu umístěnou střelu ke vzdálenější tyči brankář Staněk výborně vyrazil a neméně bezchybně si vzápětí poradil také s hlavičkou téhož hráče. To byly dvě velké zlínské šance, skóre se ale neměnilo.

Zlín ve snaze vyrovnat postupem řasu získával stále víc půdu po nohama, přesto po hodině hry se po faulu na Brandnera těsně před vápnem naskytla pro domácí nadějná možnost přidat druhý gól, Provod ale levačkou svatyni hostí překopl.

Dvacet minut před koncem trenér David Horejš se rozhodl pro první střídání a za Ledeckého poprvé v budějovickém dresu naskočil nový muž Michael Rabušic a poté za Havelku přišel ještě zpevnit defenzívu Dynama Pavel Novák

Napínavá podívaná pokračovala, a to nejen zásluhou hráčů Zlína, kteří za nepříznivého stavu se samozřejmě hodně tlačili dopředu. Sedm minut před koncem se totiž do míče zdálky opřel Čavoš, jehož střelu sice Dostál vyrazil na roh, po jeho rozehrání ale Rabušič svůj debut oslavil i gólem – 2:0!

Cenné tři body tak domácí vydřeli . A po zásluze!

Dynamo ČB - Zlin 2:0 (1:0) - Branky: 23. Brandner, 84. Rabušic. ŽK: Čavoš – Džafič. Diváci: 3447. Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Hock. Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Čolič, Havel, Kulhánek, Provod – Čavoš, Havelka (73. Novák) – Brandner, Javorek, Schranz (89. Helešic) – Ledecký (72. Rabušic). Zlín: Dostál – Hlinka, Buchta, Azackij 74. Pejša) – Džafič (66. Haníček), Mašek, Jiráček, Podio (5. Železník), Čanturišvili – Fantiš, Poznar.

O víkendu je reprezentační přestávka, a tak k dalšímu zápasu Ostravy jede Dynamo až příští neděli 15. září.