Prvoligový fotbalista Dynama České Budějovice Pavel Novák potkal svoji budoucí ženu Elišku při studiu trenérské licence.

Obránce po podzimu osmého nejlepšího týmu tabulky je kovaný Dynamák. S fotbal začínal sice v Jindřichově Hradci, už v jedenácti se ale stěhoval do metropole jižních Čech a Střelecký ostrov už neopustil. Pouze na jednu sezonu si odskočil do Sezimova Ústí, jinak ale zůstal věrný Dynamu.

Manželka Eliška pochází ze sportovní rodiny a ačkoliv rodiče holdovali volejbalu, Eliška se dala na fotbal. „Dostala jsem se k němu díky bráchovi, kterého jsme jezdili vyzvedávat na fotbalové tréninky. Jednou mi trenér řekl, abych si šla taky kopnout,“ vzpomíná Eliška Nováková na své fotbalové začátky.

S atletikou, které se do té doby věnovala, byl konec. Fotbal jí učaroval a dostala se až do Slavie Praha.

Později s aktivním fotbalem skončila a lákalo jí trénovat děti. Podobně se chtěl realizovat i Pavel a ruka byla v rukávě. Eliška s Pavlem se vzali a fotbal se stal v rodině Novákových jedním z hlavních témat. „Jak by ne, vždyť fotbal je součástí našeho života. Probíráme ho prakticky denně,“ prozrazuje paní Eliška.

Samozřejmě, že mužský a ženský náhled na fotbal je občas jiný. „Stane se, že máme někdy odlišné názory, že bychom si ale kvůli tomu vjeli do vlasů, to rozhodně ne,“ směje se manžel Pavel.

Fotbal už Eliška Nováková nehraje a po velkém hřišti se proběhne hlavně při trénování dětí, do Prahy si ale jezdí zahrát futsal. „Liga se hraje turnajovým způsobem a odehrajeme jich několik za sezonu,“ přibližuje.

Ke sportu vedou Novákovi i svoji čtyřletou dcerku Matyldu. Ta navštěvuje čtyři sportovní kroužky. Samozřejmě nechybí fotbal a dále chodí malá Matylda Nováková na karate, krasobruslení a plavání. „Do ničeho jí netlačíme. Sama pozná, co jí bude nejvíc bavit. Nám je jedno, jestli se bude věnovat fotbalu, plavání nebo jinému sportu,“ říká Pavel Novák za souhlasného přikyvování ženy Elišky.