Martin Hřídel disponující obrovskými fotbalovými zkušenostmi i pohnutým osudem, jenž ho zavál až za mříže, měl po letním ukončení angažmá v divizním českolipském Arsenalu dostat novou šanci ve Stráži nad Nisou. Jeho působení v týmu hrajícím krajskou I. B třídu ale mělo jepičí život.

V klubu s ním počítali, dohodli se s ním na podmínkách, jenže záhy se objevily první problémy. Pár zápasů Hřídel odtrénoval, pak ale zničehonic zmizel. Ve Stráži o něm teď dlouhé týdny nemají žádné zprávy a mohou jen doufat, že je v pořádku.

Fotbal se momentálně stejně nehraje, kvůli koronavirové situaci byly nižší soutěže oficiálně přerušeny až do konce kalendářního roku.

Pro dvaapadesátiletého Hřídela šlo každopádně o další příležitost poprat se se svými démony. V roce 2019 vedl na Kladensku v krajském přeboru tým Tuchlovic, pak měl ale osobní problémy a skončil v nemocnici. Po půl roce získal angažmá v České Lípě, ale tam vydržel jen přes jarní část, ještě výrazně zkrácenou kvůli první vlně pandemie. Podle zákulisních informací stály za jeho rychlým koncem v Arsenalu mimo jiné i přetrvávající problémy s alkoholem.

Diskařka Eliška Staňková
Tokio a dost, přiznává diskařka Staňková. Svoji budoucnost vidí ve fitness

Rychlý křídelní hráč přezdívaný Čert byl v devadesátých letech jedním ze základních kamenů slavné party kouče Vlastimila Petržely, která tvořila první nezapomenutelné momenty novodobého Slovanu Liberec v právě vzniklé samostatné české lize.

Vynikal rychlostí a pracovitostí, jeho fyzický fond byl nevyčerpatelný. Společně s Josefem Jinochem byl dvorním nahrávačem kanonýra Josefa Obajdina. Ideálně tehdy zapadal do Petrželova fyzicky nadupaného kolektivu, který bojovností a odvahou dokázal přehrávat mnohem fotbalovější soupeře, včetně Sparty nebo Slavie.

Po konci ve Slovanu strávil Hřídel ještě dvě sezony ve Viktorii Plzeň a brzy měl našlápnuto také k úspěšné dráze fotbalového trenéra. Krátce po čtyřicítce už byl hlavním lodivodem ligových týmů Kladna a Příbrami. Asistenta dělal kromě Slovanu také ve Slavii.

Kariéru mu ale zabrzdily problémy se zákonem. První podmíněný trest za stalking a útoky na bývalou přítelkyni mu zrušila amnestie prezidenta Klause, druhý čtrnáctiměsíční z konce roku 2014 už se ale stal pravomocným. Ve vězení Hřídel šil autopotahy a z vydělaných peněz splácel vysoké dluhy, ven se dostal v závěru roku 2017. 

Legendární Milan Nový před brankou Vítkovic.
Hokejové zajímavosti z 9. listopadu: Kritika novin za druhé místo