Lhenice – Bavorovice 4:1 (2:0). Branky: 28. a 81. P. Prenner, 30. R. Pořádek, 92. J. Mrkvička – 69. E. Uličný.

Nováček soutěže si doma znovu s chutí zastřílel a platí pro něj pořekadlo Můj dům, můj hrad. „Museli jsme se obejít bez čtyř hráčů základního kádru. Měl jsem z toho trochu obavy, ale náhradníci je zastoupili na jedničku. Hrálo se na těžkém terénu, se kterým jsme se v prvním poločase vyrovnali podstatně lépe než Bavorovice. Soupeři jsme nedovolili ani jednu střelu na bránu a zaslouženě vedli o dvě branky. Druhý poločas již nebyl z naší strany tak jednoznačný. Dát ve druhé půli třetí gól, bylo by po zápase. Udělali jsme ale chybičku a soupeř snížil. Kluci však hráli dál a dali třetí branku. V tu chvíli bylo hotovo a v nastaveném čase jsme přidali ještě čtvrtý gól,“ shrnul utkání lhenický trenér Václav Mareš.

Sestava Lhenic: Dvořák – Lukač, David Kiš, Trojan – Mahák (89. Muška), Beran, Málek, Prenner, Dominik Kiš (84. Kolář) – Balica (56. Mrkvička), Pořádek.

Planá u ČB – Lažiště 4:4 (2:2). Šteyer, Falc, Carda a Hotový – Vokatý 2, Hrbek a Volmut.

Nováček soutěže ztratil první dva body, přestože deset minut před koncem sahal po všech třech. „Prvních deset minut jsme zaspali a domácí šli po dlouhém nákopu a následném brejku do vedení. Brzy jsme vyrovnali, ale domácí pak znovu využili svou šanci a šli podruhé do vedení. Do poločasu jsme však zaslouženě vyrovnali. V první půli patřilo prvních patnáct minut domácím, zbytek poločasu jsme hráli my. O přestávce jsem trochu zvýšil hlas a ve druhé půli jsme byli až do 80. minuty lepší, dali dva góly a vedli 4:2. Další šance jsme neproměnili. V závěru utkání jsme však o výhru přišli. Nejprve po centru a pak po autu domácí vyrovnali na konečných 4:4. Bereme to s pokorou, bod ze hřiště soupeře má svou váhu, přestože jsme byli tak blízko výhře. Máme však po pěti kolech třináct bodů, takže v týmu panuje spokojenost. Teď se těšíme na určitě zajímavý souboj se Lhenicemi,“ shrnul utkání lažišťský trenér Josef Raušer.

Sestava Lažiště: Vašura – Bízek (58. Linhart), Macek, Albert, Bednár – Makoš, Rauscher, Volmut, Sedláček – Pěsta (72.. Hrbek), Vokatý (86. Holub).

Prachatice – Vimperk 2:1 (2:1). 25. P. Škopek, 40. (PK) M. Juroš – 14. P. Vondrášek. ČK: 1:1 (92. R. Mráz – 75. J. Blahout).

Derby moc pohledného fotbalu nepřineslo, to však nebylo pro domácí důležité, ti potřebovali nutně body. „Někdy je až neskutečné, co dokážeme zahodit, což se potvrdilo i dneska. Ale jsem rád, že jsme konečně uhráli tři body. To by mělo kluky zvednout, doufám, že jsme to prokletí této sezony zlomili. S nulou na kontě se nedal hrát nějaký líbivý fotbal a doufám, že se kluci dostanou do pohody. Navíc to byl první zápas na domácím hřišti, o to byla výhra důležitější,“ shrnul utkání prachatický trenér Lukáš Kubát.

„Do Prachatic jsme jeli neprohrát a nechat domácí na spodku tabulky. To samozřejmě neplatilo pro kluky z Prachatic, kteří jednoznačně vzhledem k jejich tabulkovému postavení museli vyhrát. Zápas jsme chtěli hrát od půlky a nechat tvořit domácí, což se ale nestalo a naopak jsme to byli my, kdo tvořil hru. Prachatičtí hráli dlouhé nakopávané míče, na které si nabíhali rychlí útočníci. Také se dostali do první velké šance, kdy ale nastřelili nejprve tyč a z následné dorážky břevno. My jsme ale pokračovali v naší převaze, měli míč více na svých kopačkách a po krásné akci se dostali do vedení, kdy zkušeně zakončil k tyči Petr Vondrášek. Hra pokračovala ve stejném duchu a my měli velkou šanci, kdy byl zcela sám na penaltě Chvosta, který ale bohužel mířil do brankáře. Poté jsme zbytečně dovolili po nedorozumění stopera s brankářem Prachaticím vyrovnat na 1:1. V závěru poločasu jsme naprosto zbytečně faulovali v našem vápně a domácím jsme tak poskytli penaltu, kterou samozřejmě nepohrdli a do kabin se šlo na pauzu za stavu 2:1. Druhý poločas jsme chtěli odehrát s tím, že již nedostaneme gól a z nějaké šance si odvezeme alespoň bod. Domácí hráli stále na brejky a žádný z nich již neproměnili, i když šli několikrát sami na branku. My jsme se snažili tvořit hru a vyrovnat, ale již nám chyběly síly a navíc jsme se zbytečně unavovali diskuzemi se sudím. Vše vygradovalo v 75. minutě zbytečnou druhou žlutou Honzy Blahouta, který ji dostal za zahození míče. Tímto oslabil náš tým v honbě za ziskem nějakého bodu a samozřejmě bude chybět za týden. Vím, že emoce do fotbalu patří, ale hráč s jeho zkušenostmi a inteligencí si prostě tohle dovolit nemůže. Prohra je zcela zbytečná a asi jsme si prohrát nezasloužili, ale bohužel jsme domácím tři body doslova darovali,“ komentoval utkání vimperský trenér Michal Uhlík.

Sestavy: Tatran Prachatice: Hopfinger – Mráz, Miesbauer, K. Ryšánek, Fürbach – Tesař (80. M. Kochma), Kováč, Fišer, Juroš, O. Kochma (91. Kotrch) – Škopek (35. Lukeš). Šumavan Vimperk: Winter – Čech, Kvapil, Tischler, Blahout J. – Blahout V., Šíp – Pospíchal, Vondrášek, Podskalský (61. Šimandl).