Od dob, kdy fotbalisté byli přímo součástí rudolfovského Sokola, uteklo dost času. Jak se aktuálně daří SK Rudolfov? Pohled do tabulky příznivce Rudolfova moc nepotěší. A jak je na tom klub ekonomicky? Na dotazy Deníku velmi ochotně odpovídal předseda klubu Petr Maroš.

Jaký je výsledek vašeho hospodaření?

Jsme zapsaný spolek, tedy nezisková organizace, a proto se snažíme, abychom vždy s finančními prostředky pro daný rok vyšli, což se nám celkem daří. Takže výsledek hospodaření je nulový.

Kam byste zařadil rudolfovský klub. Mezi jihočeské bohaté bohaté kluby?

Určitě ne, ale zvládáme financovat, co je potřeba.

Kolik máte peněz na účtu?

Aktuálně tam máme téměř celou dotaci od města Rudolfov pro rok 2021.

To je kolik?

Zhruba 330 tisíc korun.

A kolik máte v pokladně?

Dva tisíce.

Jak tedy vidíte současnou finanční situaci klubu? Je dobrá, nebo horší. Jaká je?

Těžko se vyhodnocuje. Neběží soutěže, ani neprobíhají tréninkové jednotky, takže určitě nebudeme vybírat členské příspěvky, což znamená nižší příjmy. Na druhé straně zatím nenaskakují náklady spojené s tréninkovým procesem a zápasy. Pokud by vše běželo normálně, považuji naši finanční situaci aktuálně za stabilizovanou.

Kdo se vám o účty stará?

Externí účetní.

Jaký tedy vlastní SK Rudolfov majetek?

Pozemek, na kterém je hřiště a k tomu přilehlou budovu s klubovnou a šatnou A mužstva.

Má rudolfovský klub placené zaměstnance?

Máme jednoho správce na DPP za 9900 korun měsíčně.

Jsou placeni hráči?

Nejsou.

V roce 2016 jste hospodařili s rozpočtem jeden milion korun a uvedli jste, že je rozpočet podfinancován. Je to teď lepší?

Od roku 2018 máme kompletně jiný výkonný výbor, než byl v roce 2016, tak se lze těžko vyjadřovat k situaci v roce 2016, kterou neznám. V současné době také hospodaříme s rozpočtem asi jeden milion korun, což nám na provoz stačí v situaci, kdy neplatíme hráče a trenérům mládeže dáváme jen symbolické odměny vždy podle toho, zda na ně zbydou peníze, nebo ne.

V roce 2016 jste podali investiční dotační žádost na MŠMT na částku 15 milionů Kč, která měla být určená na rekonstrukci stávajících sportovišť, kompletní rekonstrukci hlavní hrací plochy s vybudováním automatické závlahy, výstavbu hřiště s umělým povrchem a vybudování multifunkčního hřiště. Vím, že svépomocí jste za zhruba 100 000 Kč vybudovali právě automatickou závlahu travnaté plochy. Podařilo se vám nakonec na dotaci dosáhnout?

Jak říkáte, v roce 2016 jsme nakonec dotaci nedostali, a proto byla svépomocí udělána závlaha travnatého hřiště. Ale v roce 2020 už jsme s žádostí o dotaci konečně uspěli a vybudovali nové hřiště s umělou trávou i další sportoviště.