Lhenice vezou výhru ze Semic. Vimperk porazil strakonický Junior a Lažišťští si zastříleli proti Vodňanům. Bez bodu zůstal jen prachatický Tatran.

Semice - Lhenice 2:3 (1:2). Branky: M. Nousek, 90. (PK) L. Zborník - 18. P. Prenner, 30. T. Tůma, 80. R. Iliev.

Premiéra u lhenického týmu trenérovi Ivo Čechovi vyšla výborně, „Peckáři“ pod jeho vedením vyhráli venku.

„Získali jsme krásné tři body s velmi těžkým soupeřem. Domácí mají kvalitní tým namixovaný ze zkušených hráčů a mladíků, vesměs prošlých píseckým fotbalem, což je na jejich fotbalovém projevu znát. Jsem u týmu první týden a některé hráče viděl až v pátek, takže jsme měli velmi málo prostoru nějaké věci, které bych chtěl v naší hře vidět, vyzkoušet a přenést do zápasu, ale začali jsme aktivně, dostali se v průběhu oboustranně kvalitního prvního poločasu do dvoubrankového vedení a hru víceméně kontrolovali. Až moc a úplně zbytečně jsme se ale věnovali řečnění, na tom musíme zapracovat, to nás vyvádí z koncentrace a možná i proto prakticky s hvizdem končícím poločas přišlo po ztrátě ve středu hřiště snížení na 1:2. Druhý poločas se domácí od 60. minuty začali více tlačit na naši polovinu, ale do větších šancí jsme je nepouštěli, navíc se nám povedlo opět odskočit na dvoubrankový rozdíl a vypadalo to na klidný závěr. Bohužel jsme v 89. minutě nesmyslně ve vápně zasmečovali, dovolili domácím snížit z penalty a zadělali na drama, které se ale nekonalo a my si to vítězství uhráli,“ komentoval duel lhenický trenér Ivo Čech.

Prachatice - Planá u ČB 1:2 (0:2). 62. (PK) K. Ryšánek -35. (PK) R. Lengyel, 44. J. Carda.

„Je to pořád stejné, dojeli jsme na neproměněné šance. V první půlhodině jsme jich měli několik, ale gól nedáme. Naopak přišla penalta proti nám a navíc jsme dostali gól do šatny. První poločas se nepovedl. Po změně stran jsme do soupeře bušili, snížili z penalty, ale další branku jsme již nedali, když kluci zahodili další šance. Nedá se nic dělat, musíme se připravit na derby ve Lhenicích,“ shrnul utkání prachatický trenér Lukáš Kubát.

Ilustrační foto
Lídr si stále udržuje mírný náskok



Vimperk - Junior Strakonice 1:0 (1:0). 26. M. Šíp.

„V dalším domácím zápase ve Čkyni jsme přivítali hráče Strakonic, kteří ještě neprohráli a navíc mají ve svých řadách Honzu Zušťáka, který umí rozhodovat zápasy. Utkání jsme začali lépe a celý první poločas byli lepším týmem. Do vedení nás dostal Martin Šíp, který ze třiceti metrů dal za zeď gól na 1:0 pro nás z trestného kopu. Hráli jsme opravdu dobře a po přestávce jsme chtěli pokračovat v naší hře. Hosté ale pozměnili svoje rozestavení a nám to dělalo veliké problémy. Gól jsme ale nedostali a naopak jsme chodili do brejků a měli šance na navýšení našeho vedení. Žádný gól jsme již ale nedali, ale hlavně neinkasovali a tak zaslouženě vyhráli. Výborně zachytal Hrubý a hrála nám skvěle krajní záloha. Celý tým podal zodpovědný výkon a připisujeme si skvělé tři bodíky. Za týden se musíme pokusit urvat nějaký ten bodík ve Vodňanech,“ shrnul utkání vimperský trenér Michal Uhlík.

Lažiště - Vodňany 7:3 (5:2). 1. J. Pěsta, 17. L. Kunc vlastní, 25. J. Volmut, 27. J. Makoš, 28. a 49. T. Vokatý, 78. (PK) P. Ostadál - 23. a 36. J. Gažík, 80. F. Šťastný.

„Po minulém kole na Junioru jsme si v týdnu něco vyříkali, potrénovali a v zápase odvedli dobrý výkon. Vodňany jsou nevyzpytatelný soupeř, ale podařilo se nám hned v úvodu utkání vstřelit gól. Pak patřilo deset minut Vodňanům, soupeř byl celkově v první půli více na míči, ale my si vytvářeli šance a dávali góly. Navíc hostující gólman další naše šance vychytal. Ve druhém poločase jsme náskok navýšili a v klidu utkání dohráli. Zaslouženě jsme vyhráli a kluci odčinili nevydařených třicet minut z minulého duelu,“ komentoval duel lažišťský trenér Josef Raušer.