Jihočeši od začátku zápasu vzali taktovku hry do svých rukou, dobře kombinovali a po většinu času se v první půli hrálo na polovině Viktorky. O herní převaze Dynama svědčí i to, že na rohy po úvodní půlhodině to bylo 0:5… Nicméně od 9. minuty hosté o gól prohrávali, když míč po centru Podrazkého dal Rondič pod sebe na Čermáka, jenž mířil přesně – 1:0. „Řekli jsme si, že na Budějovice vletíme a snažili jsme si taky o nějaký presink, a byť jsme více ze hry neměli, dali jsme první gól. Rondič mi to sklepl a já už to jen uklidil,“ líčil svou trefu Martin Čermák.

Po obdrženém gólu hosté ještě zvýšili úsilí a měli i pár šancí. Z té největší hlavičkoval ve 29. min. po Poučkově centru Kovaľ vedle, týž hráč ale ještě do přestávky po Javorkově skvostné šajtli vyrovnal na 1:1. „Mohl jsem dát gól už předtím z té své první šance, naštěstí jsem tu druhou využil,“ zhluboka si oddechl Róbert Kovaľ.

„Do půle jsme až na ten náš vedoucí gól úplně vypadli z role, neudrželi jsme míč a jenom běhali,“ netajil se o přestávce svou nespokojeností žižkovský trenér Petr Mikolanda a do druhé půle poslal dva nové hráče.

Pražané po změně stran skutečně hru v poli vyrovnali, jenže Křížka v brance vážněji neohrozili, zatímco hosté dál kontrolovali hru a záhy po půli po Havelkově ukázkovém pasu a nevídaném Mršićově slalomu ve velkém vápně Viktorky dali i vítězný gól. „Že můj gól rozhodl o naší výhře, z toho mám velikou radost. Doufám, že ve vítězném tažení budeme pokračovat i dál,“ zářil Matěj Mršić.

Poté ještě Kladrubský poslal hlavou míč do břevna a Táborského vychytal Hrubeš, skóre 1:2 už ale zůstalo. „Vezeme si z venku tři body, takže spokojenost. Ač jsme brzy inkasovali, dle mě jsme hru už do půle kontrolovali a vedle gólu na 1:1 jsme měli i další možnosti, skóre jsme ale otočili až po přestávce a je škoda, že jsme nevyužili žádnou z těch velkých šancí. Dohrávali bychom ve větším klidu,“ hodnotil zápas trenér Dynama David Horejš.

ŽIŽKOV - DYNAMO ČB 1:2 (1:1) - Branky: 9. Čermák – 39. Kovaľ, 52. Mršić. ŽK: Sintean – Javorek, Kovaľ, Havelka. Diváci: 1380. Rozhodčí: Franěk – Vitner, Vlasjuk. Viktoria Žižkov: Hrubeš – Pardubský (58. Batioja), Žežulka, Švejdík, Mareš (46. Sintean) – Opluštil – Volek (46. Vilotić), Čermák, Podrazký, Urbanec – Rondić. Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Kladrubský, Havel, Novák, Helešic – Havelka, Gebert – Kovaľ (80. Šplíchal), Javorek (89. Čavoš), Mršić – Pouček (67. Táborský).