Fotbalisté Dynama v minulém zápase doma své fanoušky potěšili vítězstvím 3:1 nad exligovým Hradcem Králové a rádi by v neděli uspěli i v zápase s Jihlavou, která také ještě na jaře hrála mezi elitou.

A která na jaře v nejvyšší soutěži patřila k největším senzacím! „Jihlava po podzimu byla skoro v beznadějné situaci, ale na jaře se obrovsky zvedla, dokázala vyhrát se Slavií i v Plzni a v posledním kole jí k záchraně stačil doma bod s Karvinou, jenže ten zápas její hráči psychicky nezvládli, a proto teď hrají druhou ligu,“ připomněl trenér David Horejš, dle něhož jeho svěřence v neděli čeká zřejmě největší favorit celé soutěže. „Velice si ceníme toho, že i my máme takové postavení, že s tak silným a kvalitním mužstvem můžeme zabojovat o první příčku v tabulce,“ podtrhl Horejš.

O síle nedělního soupeře Dynama svědčí i to, že naposledy Jihlava hořkost prohry poznala v 8. kole, kdy doma podlehla Hradci 0:1. Poté pět kol v řadě vyhrála, nastřílela v těch pěti zápasech devět gólů a jen jediný (!) obdržela.

„Jistě, někdy měla Jihlava i štěstí, třeba teď s Prostějovem dala na 1:0 až v nastavení, což ale nic nemění na tom, že nás v neděli čeká nesmírně těžký zápas,“ podtrhl budějovický kouč.

Do zápasu se silným soupeřem by měli černobílí jít kompletní. „Žádné karty, prázdná marodka. K dispozici by měli být všichni hráči, na zápas se moc těšíme a věříme, že přijde i hodně lidí a že nám pomohou k úspěšnému výsledku,“ zdůraznil trenér Dynama. „Vážíme si toho, že jsme si vytvořili takovou pozici, že jedno kolo před koncem první půlky sezony hrajeme o první místo a uděláme všechno pro to, abychom doma uspěli a aby se lidem ten fotbal líbil,“ zdůraznil.

Sílu soupeře respektuje i Jihlava. „Pozor si musíme dát na nejlepšího střelce soutěže Ledeckého či na křídelníka Mršiće. Silný je budějovický střed pole, kde jsou hráči silní na míči Javorek, Wermke, Kovaľ, Grajciar či mladík Havelka,“ uvedl pro klubový web asistent trenéra Michal Šmarda a přidal i recept na úspěch: „Musíme podat velmi zodpovědný a koncentrovaný výkon. Fotbal nás musí v neděli bolet z hlediska maximálního nasazení a svedených osobních soubojů a běhání. Potřebujeme být i silní na míči, být schopní zakombinovat a mít kvalitní přechodovou fázi.“

Tábor – Povzbuzeni veledůležitou výhrou 1:0 nad Znojmem se fotbalisté Táborska pokusí už v sobotu dopoledne uspět i na hřišti favorizovaných Pardubic. „Pro psychiku hráčů je vždy důležité, když zvládnou důležitý zápas a věřím, že to bude platit i v našem případě a že si naši hráči budou více věřit,“ zadoufal trenér Kamil Tobiáš, jedním dechem ale dodal, že je to teprve jeden malý krůček na náročné cestě z nebezpečného pásma.

Výhru se Znojmem označil táborský kouč za sice možná šťastnou, rozhodně ale zcela zaslouženou. „Hlavně po půli jsme měli velkou převahu a věřím, že se hráči pokusí podobný výkon zopakovat také v Pardubicích,“ poznamenal.

Jihočeši by až na Valentu měli být v sobotu v plné síle, i tak ale velkým favoritem bude jejich soupeř. „Pardubice mají velkou sílu, hrají kombinační fotbal a vpředu mají nebezpečného Petráně. Čeká nás těžké utkání, ale o body se popereme,“ ujistil Tobiáš