Lehké to však Jihočeši rozhodně neměli. V úvodní pětačtyřicetiminutovce Petřín prokazoval svou kvalitu a přestože prohrával, když jeden z jeho hráčů po standardce nasměroval Tomanovu střelu do vlastní sítě, brzy vyrovnal a do konce první půle měl navrch. Po změně stran se však karta obrátila, domácí začali mít převahu především v středu pole a pomohla jim i trefa Tomana v 54. minutě. Museli se však mít stále na pozoru a definitivní pečeť jejich zasloužené výhry přišla až v závěrečné desetiminutovce, kdy se trefil nejprve Jindra a pak ještě na konci nastavení Škoda.

FK Jindřichův Hradec – SK Petřín Plzeň 4:1 (1:1)

Roman Lukáč, trenér FK Jindřichův Hradec: „Měli jsme ze soupeře respekt, protože byl na čele tabulky a dvakrát za sebou vstřelil pět gólů. První půle nám nevyšla podle představ, i když jsme se v 18. minutě ujali vedení, když jeden z plzeňských hráčů zády tečoval do sítě míč po našem trestném kopu. Jinak však měl soupeř v první půli o trochu víc ze hry a po půlhodině také zaslouženě vyrovnal. Po přestávce jsme nastoupili s mnohem větším elánem a pohlídali si především střed hřiště, což považuji za rozhodující. Začali jsme vyhrávat souboje a a díky tomu jsme vývoj přetočili na svou stranu. V 54. minutě se po pěkné akci z křídla ve vápně neomylně prosadil Toman, v 82. se po další krásné kombinaci a přihrávce od Darkeha trefil Jindra a v nastavení, kdy už hosté hráli vabank, pečetil naše vítězství z rychlého protiútoku Škoda. Jsme samozřejmě spokojeni, ale musíme zůstat nohama pevně na zemi a jít dál krůček po krůčku.“

Jihočeši mají na svém kontě po čtyřech odehraných kolech velmi solidních sedm bodů a rádi by další přidali v sobotu na hřišti Hvězdy Cheb, která s nulovým ziskem uzavírá tabulku divizní skupiny A.

Branky: 18. vlastní (Trojovský), 54. Toman, 82. Jindra, 90.+3. Škoda - 30. Šimáně.

Rozhodčí: Depeš - Čechlovský, Braun. ŽK: 1:2 (Nováček – Vohrna, Šimáně). Diváci: 200.

J. Hradec: Hulík – Blažek, F. Votava, Amaglo – Mischnik (70. Laszák), Cech, Škoda, Janák (70. Völfel), Jindra (88. Nováček) – Darkeh (82. Princ), Toman (88. Kubín).


Načítám tabulku ...