Trenér domácího celku hodnotil výkon svých svěřenců bezprostředně po střetnutí takto: „Chtěli jsme si vyzkoušet nějaké nové varianty. Tím hlavním byl ale kondiční parametr přípravy. Co se týče hry, tak si myslím, že to od nás nebylo nic pěkného a rozhodně máme na čem pracovat. Malou omluvou může být to, že šlo o vyzkoušení si nových věcí, ale ani tak hra nemůže mít takové parametry, jaké měla. S hrou jsem velmi nespokojený. Pozitivní jsou čtyři vstřelené góly, ale čtyři jsme také inkasovali. Musím to hodnotit jako hrůzostrašný výkon. Budeme se muset zamyslet i nad tím, jestli někteří hráči mají na to, aby tady hráli.“

Soupeř byl hodně nepříjemný. Mladíci Příbrami byli velice pohybliví a celý zápas znepříjemňovali rozehrávku domácích. „Proto s takovými mužstvy neustále hrajeme. Ti mladí kluci jsou hodně běhaví. Ať už jde o Příbram nebo třeba Plzeň, tak někteří hráči kondičními parametry převyšují třetiligové fotbalisty. Je to pro nás dobrá příprava a já jsem rád, že s nimi hrajeme. Ukazuje nám to spoustu věcí, na kterých pak můžeme pracovat,“ poodhaluje účel přípravných zápasů s kvalitními mužstvy dorosteneckého věku.

Písečtí zvládli úvodní přípravu s nulou, ale v dalších dvou inkasovali devět branek. „S obrannou hrou celkově si teď hrajeme. Je to trochu nesehraností a několik hráčů doléčuje zranění. Když se to dá dohromady, může se stát, že dostaneme ve dvou zápasech devět branek. Ale ani tak to nic nemění na tom, že bychom tolik gólů rozhodně dostávat neměli,“ vysvětluje písecký lodivod s vědomím, že na projevu zadních řad je potřeba intenzivně pracovat.

„Jsme v druhém týdnu přípravy a vstřebáváme tréninkové dávky kombinované se zápasy. Neustále pracujeme na tom, abychom na start ligy byli připravení. Musíme nabírat kondici, proto naše hra ještě není tak uhlazená. Věřím, že se to zlepší a do sezony půjdeme v plné síle,“ upřesňuje Nousek.

Aktuální kádr třetiligového Písku ještě nemusí mít konečnou podobu, probíhající jednání však ještě nejsou u konce. „Samozřejmě se něco děje, ale vše je zatím ve fázi jednání, takže se o tom nemohu více zmiňovat. Nemohu být konkrétní,“ omlouvá se trenér.

Kromě herních nepříjemností a možných zranění visí stále nejen nad sportovním světem hrozba koronaviru. Jak je na tom A-tým FC Písek? „Dodržujeme standardní nařízení a sledujeme aktuální vývoj,“ říká Milan Nousek ml. a pokračuje: „Samozřejmě doufám, že se začne soutěž hrát, i když sportovních týmů v karanténě začíná přibývat. Sportovci by se asi více měli vyvarovat večírků, přestože to v létě láká. Na druhou stranu, asi mě spousta lidí odsoudí, ale přijde mi, že se to celé hodně nafukuje.

Další šanci posoudit aktuální formu hráčů v píseckých barvách budou mít fotbaloví příznivci už v sobotu 1. srpna, kdy jsou u Otavy na programu hned dva duely. Od 10:15 se proti žlutomodrým postaví devatenáctka pražské Slavie a od 13 hodin Olešník.