Předchozí
1 z 6
Další

Gerhard Vocilka

Vedoucí a režisér Kulturní společnosti Alta v Hluboké nad Vltavou

Gerhard Vocilka, vedoucí a režisér Kulturní společnosti Alta v Hluboké nad Vltavou.Gerhard VocilkaZdroj: se svolením Gerharda Vocilky

Jsem od přírody stydlivý a hrát bych se neodvážil. Ale když už bych musel, zahrál bych si rád majitele říčních lázní Antonína Důru v úžasném filmu Rozmarné léto. Sedět na břehu Olše ve společnosti abbého Rocha a majora ve výslužbě Huga. Filozofovat, popíjet a pronést nezapomenutelnou větu: „Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným."

Jan Cempírek

Spisovatel, nakladatel

Jan Cempírek, spisovatel a nakladatel, České Budějovice.Zdroj: Archiv Deníku

Vůbec nevím proč, ale na první dobrou jsem si vzpomněl na praštěného dědečka Johna Lennona ve filmu Perný den (1964). Tak toho chlapíka bych si přál zahrát všemi deseti! Hybatele děje ve vedlejší roli, který byl všude a nikde, který svými kousky přidělával nejslavnější kapele hudební historie vrásky na čele, ale přitom byl vtipný, laskavý a lidský. Johnův dědeček je prostě moc zábavná figura v bláznivém a nadčasově optimistickém filmu o jednom dni geniálních muzikantů.

Teresa Schel

Herečka činohry Jihočeského divadla

Teresa Branna, herečka Jihočeského divadla.Zdroj: Archiv

Vzhledem k tomu, že nemám na výběr, tak bych ráda co největší roli v co nejkrásnějším filmu. Dobrodružném, historickém, akčním.

Pavel Šmidrkal

Galerista, umělecký kurátor, spisovatel

Pavel Šmidrkal, umělecký kurátor, galerista a spisovatel.Zdroj: Deník/Kamila Šmídová

Roli pana Louky ve filmu Kolja. Obdivuji proměnu charakteru starého mládence v milujícího tátu. Postava má několik vrstev, které se postupně odlupují. Je napsaná přesvědčivě a ještě skvostně zahraná. Často se do ní promítám. Dnes je celý ten nezapomenutelný film silně aktuální.

Josef Kurz

Moderátor, herec, kytarista

Moderátor, herec a kytarista Josef Kurz.Zdroj: Archiv Josefa Kurze

Rád bych si zahrál jakoukoli postavu obdařenou nadpřirozenými schopnostmi. Ani by mi tolik nezáleželo, zda kladnou či zápornou, ale vypořádat se s vývojem takové role mi přijde velice lákavé.

Michal Rychtařík

Herec, hudebník

Michal Rychtařík, herec a hudebník.Zdroj: Deník/Jaroslav Sýbek

Hrozně moc rád bych si zahrál v nějakém francouzském filmu. Mohl bych představovat roli zpěváka. Film by mohl být životopisný nebo muzikálový. No a kdyby v něm hrála jedna z francouzských star, tak to bych byl šťastný!