„Na to neodpovím, protože nevím, v jakém jsou stavu. Jsou to vyrovnaní gólmani, a je na trenérech, kteří je mají denně na očích v tréninku, teď i v zápasech, vidí jejich formu i psychické rozpoložení, komu dají důvěru,“ řekl i Luděk Mikloško, bývalá opora reprezentace či West Hamu United.

Přátelské utkání Česko - Albánie
Euro buší na vrata. Nový formát? Pro lidi je to noční můra, děsí se Čech

„Mně osobně je to asi jedno, protože jak jsem řekl, oba jsou vyrovnaní.ať nastoupí kdokoliv z nich, tak si svou práci odvede. Řekl bych, že gólmani nejsou slabina českého týmu, spíše naopak,“ dodal.

Ani trenéři národního mužstva nebyli po dvou přípravách s Itálií (0:4, Pavlenka) a Albánií (3:1, Vaclík) konkrétní. Jen asistent Jiří Chytrý připustil, že jim druhý duel odpověděl na některé otazníky.

Navíc další výrazný náznak přišel v pátek. Pavlenka je zraněný, neabsolvoval trénink na Strahově. „Jde o malý problém, který nebudeme specifikovat,“ řekl mluvčí Petr Šedivý.

Přátelské utkání Česko - Albánie
Neuvěřitelná prognóza. Češi vyhrají fotbalové Euro, tvrdí uznávaní analytici

Pro Vaclíka tak mluví další faktor vedle těch známých. Pro kouče Jaroslava Šilhavého byl vždy volbou číslo jedna, jen poslední sezony, kdy v Seville nastupoval málo, přinesla pochybnosti. „Přesto bych mu dal přednost. Odchytal víc těch největších zápasů než Pavlenka,“ řekl Radim Ottmar, bývalý brankář Hradce.

Podle všeho to tak bude.