Výherce se přihlásil necelý měsíc poté, co jeho čísla padla. O bohatství se prý rozdělí s rodinou. „V doprovodu manželky přinesl do Sazky čísla několika bankovních účtů, na které chce miliony rozdělit. Během hodinové návštěvy se podělil o své první dojmy i plány do budoucna,“ uvedl Petr Týbl ze Sazky.

Život ženatému čtyřicátníkovi z Ústeckého kraje změnila služební cesta do Prahy. Při nákupu časopisu v jedné z pražských trafik si podal také plný tiket Sportky, na který mu terminál Sazky do jednoho ze sloupečků vygeneroval čísla 10, 16, 28, 31, 33 a 49. Právě tato kombinace mu o pár hodin později přinesla výhru v hodnotě 192 024 310 Kč.

Nezaměstnanost v Ústeckém kraji v březnu a dubnu 2020
Lidí bez práce během koronavirové krize přibylo jen mírně. Firmy se drží

„Sportku sázím už přes 20 let, někdy i více tiketů najednou. Pravidelně hraju i Eurojackpot, jen se mi až doteď vyšší výhry vyhýbaly,“ svěřil se v Sazce majitel páté nejvyšší výhry v historii Sportky. „Zpočátku jsem vůbec nemohl uvěřit, že je ze mě milionář. Po opakovaných kontrolách tiketu na internetu mi došlo, že jsem opravdu vyhrál tuhle obrovskou sumu a byl to prostě neskutečný pocit štěstí,“ vyprávěl.

Daň z výhry ukrojí 28,8 milionu korun

Výherce přijel do budovy Sazky s připraveným plánem, jak se svými penězi naloží. Několik desítek milionů korun nechá poslat na bankovní účty členů nejbližší rodiny. Část výhry hodlá také postupně věnovat spolkům na ochranu zvířat, které spolu s manželkou už řadu let podporují. Při setkání došla řeč i na novou daň z výher nad milion korun, která muže z Ústecka připraví o téměř 30 milionů. „Daň z výher mi vadí, protože není vůbec jasné, kam pak peníze směřují. Raději bych stejnou částku povinně odvedl na dobročinnost,“ řekl výherce.

(tyb)

Prvorepublikový mechanický výherní přístroj značky Forbes zapůjčil do muzea Ústečan Luděk Nedvěd. Opravil ho, a tak si jej návštěvníci mohou i vyzkoušet.
V Ústí je k vidění předválečný výherní přístroj Forbes. Jeho vynálezce popravili