„V pátek 12. srpna krátce před třiadvacátou hodinou jsme na linku 158 přijali oznámení o napadení muže na parkovišti na tř. Generála Janouška v Přerově,“ informoval krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

V Želatovské ulici v Přerově došlo k vraždě
VIDEO: Vražda na ulici. Muž zaútočil nožem na svého známého, ten nepřežil

Na místě policisté zjistili, že mezi dvěma muži posilněnými alkoholem došlo k hádce. Ta přerostla ve fyzický útok. „Jeden z nich vytáhl nůž a způsobil druhému bodnořezné poranění,“ popsal mluvčí v neděli dopoledne, kdy kriminalisté po obvinění pachatele uvolnili bližší informace k případu.

Útočník se poté dal na útěk. Zraněný muž i přes rychle poskytnutou první pomoc na místě zemřel. „Policisté okamžitě po útočníkovi rozjeli pátrání,“ popisoval Libor Hejtman.

Banální hádka 

Během pátrání se policistům podařilo zjistit totožnost osmatřicetileté oběti i prchajícího útočníka. Ten se nakonec po pár desítkách minut sám dostavil na zdejší obvodní oddělení policie, kde byl zadržen. „Motivem činu zřejmě byla banální opilecká hádka. Oba muži byli z Přerova a znali se,“ potvrdil policejní mluvčí.

Ilustrační snímek
Žena v Rakovníku pobodala manžela. Konfliktu přihlížely nezletilé děti

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Jednačtyřicetiletý obviněný byl podle policie v minulosti odsouzen pro různorodou trestnou činnost. Nyní mu hrozí za trestné činy vražda a výtržnictví trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Na místě vraždy, na zídce na okraji parkoviště u obchodního centra, vzniklo v sobotu ráno pietní místo. Později se zde mezi zapálenými svíčkami objevila i fotografie muže.