Čmáranice vysoká přibližně jeden metr a široká tři metry hyzdí skalní stěnu na jednom z nejfrekventovanějších míst Českého Švýcarska. Správa parku se společně s odborníky snaží nyní graffiti odstranit.

Upravený prostor po Liechtensteinově chatě na Králickém Sněžníku.
Od slůněte na Králičáku zmizely stovky tun odpadu. Po chatě zbyla jen zídka

Stříbrnou vrstvu se daří postupně ze skály odstraňovat, zásluhu na tom má i včasné objevení. "Podali jsme trestní oznámení na neznámého pachatele," uvedl mluvčí správy národního parku Tomáš Salov. Mluvčí policie Daniel Vítek potvrdil, že se případem policie již zabývá.

Případem se zabývá policie, po neznámém pachateli pátrá. Ten měl podle jejího zjištění skalní masiv popsat v době od večera 18. září do ranních hodin 19. září. 

Poškození cizí věci 

"Podobný nápis policisté zadokumentovali také na pískovcovém kameni přímo v Hřensku. Škoda související s náklady na odstranění byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun, případ prověřujeme jako přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až roční vězení," sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

Freska Panny Marie na poběžovické faře potřebuje obnovit. Dobrovolníci uspořádali sbírku. Předtím nechali vyčistit střechu budovy.
Freska na faře na Domažlicku potřebuje zachránit. Dobrovolníci vypsali sbírku

Případní svědci, kteří by mohli poskytnout jakékoli informace k vandalovi, se mohou obracet na děčínské policisty osobně na adrese Kaštanová 301/2, Děčín, nebo na telefonu 974 441 200.