Zpráva s dramatickým obsahem svolala členy zásahové jednotky hasičů ve čtvrtek večer na zásah do panelového domu v Kaštanové ulici v Sušici. O pomoc hasičů volalo dítě, že je zavřené v pokoji se psem a všude je mlha. Jelikož šlo o vícepatrový dům přivolali si se na pomoc i jednotky hasičů z Dlouhé Vsi a Volšov.

Pětatřicetiletý člen justiční stráže ze Znojma Vojtěch Šebela propadl kresbě. Říká, že je to nejlepší relaxace.
OBRAZEM: Mladá kočka není pro něj. Strážce ze Znojma kreslí raději vrásky

„V rodině jsou tři bráchové. Prostřední si rozřízl o něco ruku a babička, která se hůře pohybuje, si vzala s sebou nejstaršího, aby jí pomohl, a jeli do nemocnice na šití. Bohužel ale zapomněla, že na sporáku rozehřívala vosk na svíčky. Ten začal hodně kouřit, zakouřil celou místnost a desetiletý kluk se polekal,“ popsal jeden ze sušických hasičů Bohumír Bucifal.

Zachoval se na jedničku

Dle jeho slov se dále chlapec zachoval na jedničku, protože odešel do pokoje, kde nebyl žádný kouř a zavolal o pomoc, i když byl v šoku. Vše podrobně vysvětlil. Hasiči byt otevřeli pomocí speciálního nářadí na byty, vyvedli hocha, kterého předali zdravotníkům, a byt odvětrali.

Svatby objektivem Roberta Zauera z Teplic
OBRAZEM: Nechte se unést. Svatební snímky od fotografa z Teplic vás okouzlí

„Záchranná služba kluka odvezla jen na vyšetření a hlavně za babičkou, která v nemocnici již byla. Museli ho předat zákonnému zástupci. Nebyl zraněn, jen v šoku. Stoprocentně se chlapec zachoval na jedničku, zabránil požáru, zachránil tak možná dokonce život sobě i svému okolí,“ dodal Bucifal.