Stopami swingu se můžete nechat unášet v podání prachatických hudebníků, kteří letos již oslaví šestnáct let své souborové existence.    Skladby vám zahrají klarinetisté Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Vít Neužil.

Někteří hudebníci též vystoupí sólově se svými improvizacemi. Zklidňující náladu koncertu dodají zpívané skadby ne sice typicky swingové, přesto působivé a pestré v podání Petry Sovové. Na kytaru bude doprovázet Tomáš Mayer a setkáte se též s texty Marcely Haspeklové.

Zkrátka swingově laděný program je připraven a doufejme, že zaujme i posluchače a zájemce nejen klarinetového souboru. Zazní mimo jiné skadby Glenna Millera, George Gerschwina, Jaroslava Ježka, Paula Desmonda i Františka Jančíka.   

Swing je jazzový styl, který vznikl na konci 20. let minulého století v New Yorku. Na výsluní své slávy se ale dostal až v období před a v průběhu 2. světové války (1936-1945). Za svoji vysokou popularitu vděčí především big bandu Bennyho Goodmana a orchestru Glenna Millera. Swing se objevil prakticky v každém filmu vyprodukovaném v tomto období. Není divu, že se dodnes hovoří o „swingové éře“.   

"Rádi bychom vzdali hold této krásné éře swingové a jazzové hudby, doplněné zpěvem oblíbených melodií. Premiérově též zazní některé naše novinky. Koncert s překvapeními a hudební pestrostí si rozhodně nenechte ujít.

Jan Hovorka, Klarinetový soubor Prachatice