O skvělý zážitek pro naše dámy a pány se postarala Ježíškova vnoučata. Koník k nám zavítal z Plzeňska, je to zkušený terapeut a naše obyvatele navštívil přímo na pokojích. A protože mezi našimi obyvateli je řada koňáků a koňaček, jednalo se pro ně o obrovský zážitek. Obzvlášť, když Ramon každému z nich dovolil, aby si jej pohladili, pozorně poslouchal každé jejich slovo a pomlaskával, když slyšel všechna milá slova na svoji adresu.

Obrovské poděkování patří paní Mileně Malinové, která za námi s Ramonem přijela a zajímaly jí životní příběhy našich seniorů a jejich zkušenosti s koňmi.

Ponyterapie
Kůň se už léta používají k terapii a nyní je jejich mnohem menší verze uznávána jako skvělá volba pro zdravotně postižené. Jsou vhodní pro osoby alergické na psy, které vyžadují pomoc asistenčního zvířete.

Mají uklidňující účinek na lidi všech věkových skupin. Běžně těší spoustu nemocných dětí i seniorů v pečovatelských domovech a nemocničních zařízeních v Americe a tato terapie se začíná zdárně prosazovat i v České republice.

Za článek a poskytnutí fotek děkujeme Domovu pro seniory Pohoda Netolice