Přestože se všichni narodili v Táboře, geny se u nich nezapřou. Jakmile se jen trochu ochladí, jako by se ocitli ve svém živlu. Hned se pod Jackovým vedením vydávají na průzkumnou výpravu po rozlehlém výběhu. Občas se při tom trochu poperou, ale nejde o nic vážného. To jen vlčí bratři testují, zda je vůdčí pozice Jacka pořád tak neotřesitelná.
Vlci arktičtí v ZOO Tábor patří mezi největší poddruhy vlka a pochází z nejsevernějších oblastí Kanady a Grónska. Chladnému podnebí jsou dobře přizpůsobení, mají velmi hustou srst. Žijí v přísně organizovaných smečkách, kde každý člen má své jasně dané místo. Smečku vede alfa samec s alfa samicí, kteří tvoří dominantní pár. Smečka společně loví i brání své teritorium. Jsou velmi vytrvalí a svou kořist dokáží pronásledovat velmi dlouho. Loví hlavně pižmoně, zajíce, soby a tuleně. Doupata mají ve skalních jeskyních, mělkých jámách, otvorech v zemi či zvětšených doupatech lišek.

I vy se můžete stát adoptivními rodiči vlčí smečky v táborské zoo, případně jejich adopci darovat někomu jako vánoční dárek? Na nové adoptivní rodiče čekají i další zvířata. Co takhle někoho překvapit své přátele a blízké živým a přitom nenáročným dárkem? Je jedno jestli půjde o roztomilou surikatu nebo majestátního zubra. Pomoc přivítají všichni.

 Filip Sušanka, ZOO Tábor