Lenka Pospíšilová, Táborský deník
Bramborové noky se smetanovou omáčkou a špenátem podle Lenky Pospíšilové

Bramborové noky se smetanovou omáčkou a špenátem podle Lenky Pospíšilové.Zdroj: Lenka PospíšilováBramborové noky
Olej
Voda
Česnek
Čerstvý listový nebo mražený špenát
Smetana na vaření
Sůl, pepř
Případně parmezán, niva, slanina

Noky si můžeme udělat doma nebo koupit hotové a uvařit ve vodě. Na oleji osmahneme jednu nakrájenou cibuli (kdo se neobejde bez masa, lze v tomto bodě přidat na kostičky pokrájenou slaninu a osmažit ji do základu). Přidáme čerstvý listový či mražený špenát a podusíme asi ve dvou deci vody. Potom zalijeme smetanou a zavaříme, aby se omáčka zahustila. Můžeme lehce osolit a opepřit, ale celý recept stačí dochutit na závěr stroužkem česneku či strouhanou nivou a parmezánem.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.