Jihočeská centrála cestovního ruchu proto přišla s novým produktem Jižní Čechy z výšky, který představuje přehled všech jihočeských rozhleden, dostupných vyhlídkových věží a nejnavštěvovanějších vyhlídek v jihočeském kraji. Dává tak lidem možnost prozkoumat celý kraj z ptačí perspektivy. Většina cílů je navíc v turisticky méně exponovaných lokalitách a jejich návštěva se dá spojit s příjemnou procházkou, túrou nebo vyjížďkou na kole.

„Dobývání vrcholů je v Čechách fenoménem a vyrazit na rozhlednu či vyhlídku je častým cílem výletu pro milovníky aktivního poznávání přírody. Návštěvníkům tak usnadníme rozhodování, kam a za jakých podmínek vyrazit (otevírací doba, vstupné, jak se na místo dostat), většinou doplněné o nějakou zajímavost. Podařilo se dát dohromady 106 turistických cílů na jedno místo, aby nikdo na svém výletě nezůstal stát pod vrcholem.“ Uvádí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu, Petr Soukup.

Celkem 37 rozhleden, 27 vyhlídkových věží a 42 vyhlídek ze všech turistických oblastí je přehledně znázorněno na mapě, kterou je možné vzít s sebou do kapsy a obohatit o razítka z jednotlivých rozhleden. Mapa poskytující základní informace (výška rozhledny, přístupnost, případné zpoplatnění) bude v sezóně dostupná na informačních centrech po celém kraji a online na webových stránkách www.jiznicechy.cz.

Za zaslaný článek a poskytnuté fotky děkujeme Janě Píchové z Jihočeské centrály cestovního ruchu.