Alenka pronásleduje tajemného bílého králíka s kapesními hodinkami do králičí nory a ocitá se v magickém světě. Setkává se s ospalou Housenkou, krutou Královnou, starým Paželvem a dalšími úžasnými postavami říše divů a poslouchá jejich fantastické příběhy. Najde si Alenka cestu domů?

Zkusíte i vy společně s Alenkou a svými dětmi a vnoučaty objevit kouzelnou zahradu i cestu domů? Je to napínavé dobrodružství nejen pro diváka, ale i pro zkušené herce, kteří z rolí osobností Petra Voka, Hildy von Schwarzenberg nebo Jakuba Krčína skočili do krásných rolí pohádkových postav a opravdu si je užívají. Vážnější postavy nechávají hereckým dorostencům a sami se v úžasných kostýmech prohání po jevišti s králičíma ušima, plameňáky namísto golfových holí a obdivují přerostlou houbu.

Nechme se společně unést krásných prostředím Zámecké jízdárny Alšovy jihočeské galerie a krásným příběhem Alenky, který je blízký všem dětem i dospělým.

Těšíme se na vás společně s Alenkou od 14. července do 20. srpna v Alšově jihočeské galerii v Hluboké nad Vltavou. A nezapomeňte si s sebou vzít dobrou náladu a chuť se nechat unést do země divů.

Michaela Krausová