Suroviny:

600g kůzlečí kýty
sůl, pepř
olej
2 vejce
4 lžíce strouhaného parmezánu ( nebo goudy )
listový špenát ( balení )
česnek
vlašské ořechy (hrst)
4lžíce smetany na vaření
20dkg ang. slaniny
2cibule
2lžíce jarních nasekaných bylinek


Postup:

Kýtu podélně nařízneme a přes fólii naklepeme, osolíme a opepříme ( plát necháme aspoň den proležet )

 - další den si rozšleháme vejce, osolíme a na rozpáleném oleji osmažíme omeletu

 - listový špenát opláchneme, na pánvi podusíme se smetanou, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a posekané vlašské ořechy

 - vajzečnou omeletu položíme na plát masa, rozetřeme špenátovou směs a posypeme parmezánem

 - maso stočíme do rolády, převážeme provázkem

 - v pekáčku rozpálíme olej, roládu opečeme ze všech stran

 - přidáme pokrájenou cibuli na větší kousky a slaninu na kostičky, podlijeme vodou a vše pečeme do měkka

 - vzniklý výpek je možno zahustit i moukou!! nakonec do výpeku vhodíme nasekané bylinky  a ještě 10 min necháme spojit chutě v již vypnuté troubě

 - plátky rolády rozdělíme na talíře, přelijeme výpekem a ozdobíme bylinkami

 - jako přílohu doma podáváme brambory s česnekovým lehkým domácím dipem

Nezapomeňte dát ostatním čtenářům vědět, jak vám chutnalo a dejte receptu svůj hlas ZDE. Stihli jste pokrm vyfotit dříve, než jste si na něm pochutnali? Pošlete nám jeho snímek a my jej rádi k receptu přidáme. Pokud máte své vlastní rodinné jarní recepty, neváhejte nám je zaslat na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz a my o ně rádi naši kuchařku rozšíříme.


Přejeme dobrou chuť!