V pondělí na cyrilometodějský svátek účinkovali klarinetisté Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Vít Neužil v krásných prostorách Poutního kostela Jména Panny Marie v Lomci u Netolic.

Koncert samozřejmě doprovodila svým zpěvem skvělá Petra Sovová a také Marcela Haspeklová, která připravila pro publikum několik svých melodramů, které tvoří v současné době na hudbu Jana Hovorky. Tento koncert se byl koncipován jako koncert klasické hudby. V programu tak zaněly skladby velkých jmen hudební historie - Dvořák, Bach, Händel, Puccinni aj. Velký zájem také vzbudila vlastnoručně umělecky kovaná růže člena souboru Vítka Neužila.  

Na druhý státní svátek Mistra Jana Husa pak se konal koncert v Záblatí u Prachatic, který kontrastně přinesl možnost posluchačům zaposlouchat se do skladeb modernějšího charakteru od swingu, filmových melodií, veselých árií až k vlastní tvorbě. Ano právě vlastní tvorba zde měla svou premiéru v podobě veselé zpívané árie Komu srdce dám, jejímiž autory jsou Jan Hovorka, Marcela Haspeklová, Petra Sovová za spolupráce všech členů souboru. 

Jsme velice rádi, že se nám podařilo vykouzlit úsměvy a dobrou náladu posluchačů, to je ta naše největší odměna. Poslední poděkování ale patří právě posluchačům našich koncertů.

Ve spolupráci s obcí Libějovice a římskokatolickou farností měli návštěvníci a posluchači 5. 5. 2021 možnost přispět dobrovolnou částkou na pomoc lidem postiženým tornádem, které se před několika týdny přehnalo jižní Moravou. Vzhledem k ohromnému počtu posluchačů a především velkým srdcím, které opravdu mají, se podařila vybrat částka 13 030 Kč.  Je neuvěřitelné, jak se dokážou lidé spojovat a být solidární, klaníme se před vámi a bylo nám ctí a potěšením vám oba dny hrát a zpívat.

Klarinetový soubor Prachatice - Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek, Vít Neužil, Petra Sovová a Marcela Haspeklová