1/21

Sladký zážitek v muzeu čokolády

close Ilustrační foto info Zdroj: Deník/Alena Šatrová zoom_in Ilustrační foto

V muzeu čokolády a marcipánu v Táboře se seznámíte s historií čokolády, dozvíte se o jejím pěstování i dovozu do Evropy a jak se zpracovává a vyrábějí bonbóny, pralinky, čokoládové tabulky a figurky. Součástí výstavy je historie obalů od čokolády, reklamních obalů nebo porcelán či cínové nádobí, na němž se servírovala čokoláda k pití v 19. století. Expozice se věnuje také marcipánu a jeho zpracování. Těšte se na model náměstí nebo šatičky pro panenky z marcipánu. Uvidíte také filmy o čokoládě. V dílně si můžete zkusit odlít čokoládové figurky nebo pracovat s marcipánem.

Vstupné

Plné vstupné 220 Kč

Rodinné vstupné 650 Kč

Otevírací doba

Denně od 9 do 17 h

loading
arrow_left Předchozí
1/21
Další arrow_right