V uplynulém týdnu byly odevzdány vybrané věci, jako pytel vln, tašky se zbytky vln, krabice se sbírkou pastelek, propisek, ale byl také připraven komponovaný program.

Jedním z poslání BH-Nemocnice Vimperk a.s. je poskytovat sociální služby, podporovat klienty v samostatnosti, rozvoj vlastních schopností, řešit nastalé situace společně s rodinou. Smyslem služeb je také působit na klienta aktivně, podporovat rozvoj jeho samostatnosti a motivovat klienta k činnostem.

Jde o intenzivní, ucelenou rehabilitaci, a to jak zdravotní, tak i společenskou a sociální, při které se klient učí, jak se vyrovnávat s novou životní situací.

Součástí toho všeho na chvíli byla i naše výprava z Prachatic. Hanka Rabenhauptová, komunitní pracovník, Ivana Voráčková, sociální pracovnice, Jarmila Šímová, Marie Šímová, zpěvačky a Ada Lena, dobrovolnice z prachatického KreBulu.

V programu vedle předání sbírky zazněla řada hezkých českých písní, zahráli jsme si pexeso, navštívili výstavu na chodbě s aktivitami prachatických seniorů.

Zahráli jsme si společenskou hru síťování, a to právě z přinesených vln, které tedy mohou sloužit nejenom k pletení, ale také sbližování, síťování lidí.

„Hezké odpoledne, “děkujeme.“ zhodnotila aktivizační pracovnice Alena Bernardová z vimperské nemocnice.

Hana Rabenhauptová