Spolupořadatelem se stala společnost KreBul Prachatice, Centrum STROOM Dub a také členové sociální komise. Koncert se uskutečnil za podpory města Prachatice a z projektu Počítáme s vámi.  Bohuš Matuš je zpěvákem, který zpívá od Matušky po Gotta, je zpěvákem, který zpívá rád a pro radost ostatním. Do Prachatic přijel na pozvání Klubu zdravotně postižených Prachatice, se kterým spolupracoval již ve svých 16 letech, kdy jezdil společně s prachatickými zdravotně postiženými dětmi na tábory, a to i jako instruktor. Pochází z Písku. Pozvání přijal rád. Nezpíval kvůli koronavitru přes několik měsíců a prachatický koncert byl jeho prvním po dlouhé přestávce a možná na delší dobu zase i posledním. Vystupuje v divadle, muzikálech, v roce 2003 získal 3.místo ve Zlatém slavíkovi a také vlastní 3. místo v anketě TýTý. Je otcem dcery Natálky.  Perfektní zvuk zajistil Petr Krejsa z Vimperku. Natáčeli: Jan Voldřich, Petr Krejsa a Zdeněk Krejsa. Fotografoval: Karel Rabenhaupt.

Do zahrady bylo včetně pořadatelů vpuštěno pouze 50 pozvaných osob. Na balkónech průběžně se vystřídalo také kolem padesáti obyvatel (kteří pro velký mráz se vystřídávali), včetně personálu. Krásným doplněním celého odpoledne byl prodej místní produkce, výrobků klientů Centra STROOM a výrobků přátel společnosti KreBul, které vyráběli v Komunitním centru Na půdě. Pozvání přijala ředitelka domova seniorů Hana Vojtová, místostarosta města Miroslav Lorenc a zastupitel, předseda komise sociální Zdeněk Krejsa. V programu se také losovalo o ceny – CD Bohuše Matuše, rozsvěcovali se prskavky a pod rouškami se i zpívalo.

Děkujeme všem za krásné, odpoledne plné radosti a štěstí ze setkání, úsměvy, dárky.

Je nám líto, že nás nemohlo být na místě více, ale opatření jsou opatření, a tak pro vás všechny ostatní máme záznam koncertu od Jana Voldřicha na kabelové televizi, Petra a Zděnka Krejsů na facce boku. Podívejte se a přejeme i vám, ať písně udělají radost a úsměv i na vašich tvářích.

Hanka RH+ Rabenhauptová