Cvičení šité na míru, podpořené městem Prachatice z grantu Volnočasové aktivity 2020, probíhá již několik let v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Jinak tomu není ani v letošním roce. V době nouzového stavu bylo pozastaveno, ale nyní od června se opět rozjíždí v plném proudu.
Dobrovolníci nabízí cvičení několikrát do měsíce, vždy v pátek. Skupinky jsou po cca 14 seniorech (většina z nich je již na mechanických vozících, používají berle, hole). Z každého cvičení jsou pořizovány se souhlasem fotozáznamy.
První cvičení, po ukončení nouzového stavu a otevření domova seniorů, se uskutečnilo 5. 6. 2020 symbolicky s rouškami. Na cvičení dorazilo 43 seniorů. Roušky našili dobrovolníci. Roušky měly barevné stuhy, takže seniorům se velmi líbily. A cvičit bylo co, procvičování jemné motoriky, protahování svalstva, ale i správného dýchání.
Nově se našel prostor v posledním patře domova, v prostoru před zimní zahradou. Pokud i vy máte chuť nabídnout svůj sport, ukázat, jak se trénuje, zacvičit si se seniory, budeme rádi, pokud nám dáte vědět a určitě se domluvíme. Napište nám na hana.rabenhautova@mupt.cz

Hanka RH+ Rabenhauptová