Radka Třísková
Bábovka ze zakysané smetany
4 vejce
Necelý hrnek cukru
Kelímek zakysané smetany
Vanilkový cukr
Prášek do pečiva
2 hrnky polohrubé mouky
Kakao na obarvení
Rozinky

Ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme zakysanou smetanu, nakonec vmícháme mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Dle chuti rozinky. 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku, do zbytku vmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. Dáme péct na 170 °C.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mail: leona.frohlichova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.