Ve dnech 29. a 30. října pořádal terénní program Most naděje dvě akce pro děti nazvané „Hravé dopoledne“. První setkání se uskutečnilo v Prachaticích v areálu bývalých kasáren. Druhý den jsme se společně sešli v Ktiši v místním kulturním domě a to díky spolupráci s OÚ Ktiš. Děti si mohly na obou akcích zasoutěžit ve skákání panáka, kterého si samy namalovaly. Dále pak v malování domečku jedním tahem nebo v upravené verzi hry „Kámen, nůžky, papír“. Dále měly možnost zahrát si i míčové hry. I přes chladné počasí se děti pohybem pěkně zahřály. Na závěr si všechny děti vybraly plyšovou hračku a dostaly sladkou odměnu.

V Charitním domově sv. Dominika Savia pro matky s dětmi se říjen nesl v kulinářském duchu. Na Havelské posvícení si maminky s dětmi napekly hnětýnky. Zdobení však maminky nechaly jen na dětech, které z toho měly velikou radost a moc si ho užily. V polovině měsíce si maminky vyrobily dýňový kompot, aby i v zimě měly pro sebe i své děti dostatek vitamínů. Pro maminky to byla zcela nová zkušenost, protože některé ještě dýňový kompot nikdy nejedly. Ke konci měsíce jsme o víkendu využili krásného počasí. Všichni se společně věnovali podzimnímu úklidu zahrady a vaření dýňové polévky. Večer se zapálil posledního letošní táborák. K večeru se všichni odměnili opečeným buřty. Však si je za práci na zahradě zasloužili.

V Domě sv. Petra pro muže se ubytovaní klienti věnovali v rámci dobrovolné činnosti hlavně zpracování dříví za zimní měsíce. Samozřejmě, že si našli i čas na vaření a pečení, např. makového závinu. Aby se vše netočilo jen kolem práce a jídla mysleli jsme i na kulturu. O své zážitky z Pouti do Mariazell se s námi podělil Šimon Heller. Za zmínku stojí určitě skutečnost, že pouť z jihočeských Jílovic vykonal pěšky.

Jana Schwarzová, ředitelka FCH