Oblastní spolek ČČK Prachatice nabídl dovoz nákupů či vyzvednutí léků seniorům a lidem z ohrožených skupin, tuto službu jsme pak realizovali po celém okrese i pro klienty Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích. Zapojili jsme se též do distribuce potravinové pomoci ve spolupráci s Městem Prachatice.
Naše členky se připojily k dobrovolným švadlenkám, a díky tomu jsme zprostředkovali přes 1000 roušek pro Horskou službu, Vodní záchrannou službu, Dům s pečovatelskou službou Brloh, Město Prachatice a jiné organizace, anebo je členky distribuovaly ve svém sousedství a do Penny marketu pro pracovníky či veřejnost. Zprostředkovali jsme i ochranné štíty pro SDH Svatá Maří a zapůjčili vybavení pro složky IZS působící na státní hranici.
Díky tomu, že v našich řadách působí kvalifikovaní dobrovolníci, jsme mohli vypomoci v třídicím stanu v Nemocnici Ústí nad Labem, prachatické nemocnici a na lince psychosociální pomoci.
S dobrovolníky z koronavirus.report jsme pak spolupracovali na pilotním projektu podpůrného systému pro samosprávu, který pomáhá zajistit informovanost občanů.
Každá podpora však potěší i nás. Díky Portusu Prachatice, o.p.s. a grantu Nadace Karel Komárek Family Foundation jsme naše dobrovolníky vybavili ochrannými osobními prostředky, respirátory, rouškami, štíty, rukavicemi, dezinfekčními gely na ruce i dezinfekcí na pomůcky. CocaCola pak podpořila náš pitný režim.

Děkujeme všem, kteří pomáhají!

Zuzana Pelikánová, ředitelka Úřadu OS ČČK Prachatice