První adventní neděle
První adventní neděli, která v letošním roce připadá na 27. listopadu, se v 18 hodin poprvé rozsvítí na Velkém náměstí vánoční strom, bude požehnáno adventnímu věnci a zapálena první ze čtyř svící.
Tuto slavnostní chvíli doprovodí svým vystoupením známá muzikálová zpěvačka Radka Fišarová, která má připravena nestandardní aranžmá francouzských a českých šansonů včetně několika vánočních skladeb. V kostele sv. Jakuba si budete moci od 19 hodin vyslechnout díla pro varhany a housle z per velkých mistrů v podání Pavla a Víta Kohoutových.

Druhá adventní neděle
V neděli 4. prosince vám podvečer zpestří staré české i evropské písně a koledy v podání hudebního spolku Karmína. Autentický zvuk a lidovou tematiku vystoupení umocní používání replik historických a méně známých lidových nástrojů.

Třetí adventní neděle
Nejbohatší program je připraven na třetí adventní neděli, která připadá na 11. prosince. Od 14 hodin se na Velkém náměstí můžete těšit vedle vánočních trhů na kapelu Staropražští Pardálové, kteří zahrají a zazpívají nejznámější písně staropražské, lidové a hity Karla Hašlera.
Děti zajisté nadchnou loutková představení Téměř divadelní společnosti Zlatá husa a Dva klíče, která jsou o hledání kousku štěstí, Truhlíkovi, čertech i dobrém srdci či interaktivní vystoupení koz domácích. Ty nám předvedou různé povely a tanec a zároveň se dovíme zábavnou formou mnohé zajímavosti z jejich života.
Podvečer zakončí hudební, vokálně instrumentální soubor CINK. Vedle venkovního programu se budete moci ve sklepích Staré radnice trochu zahřát při pečení obřadního pečiva s paní Růženou Vincikovou.


V neděli 11. prosince se bude konat prachatické adventní korzo. Akce, která si klade za cíl podpořit místní podnikatele a oživit centrum města, se uskuteční již potřetí, tentokrát pod patronací města Prachatice. Od 16 hodin do 19 hodin budou otevřené podniky v centru Prachatic tak, abyste si mohli projít město, pokochat se vánoční výzdobou, nakoupit dárky a podpořit své oblíbené obchody, kavárny či hospody. Stále totiž platí heslo, že i malý nákup může být velká pomoc. A že bychom si měli našich podniků a obchodů vážit a podporovat je, jak jen to jde, nejen před Vánoci… Každý zapojený podnik bude vyznačený ve vytvořené mapce a jednotlivé podniky budou postupně představeny formou medailonků na facebookové události.

Čtvrtá adventní neděle:
Rozsvícení zbývající čtvrté adventní svíce v neděli 18. prosince doprovodí svým vystoupením českokrumlovská kapela Diva Gilea. Její písně jsou plné příběhů, které podbarvuje zajímavá instrumentální složka.

 

Další program:

Od pondělí 12. prosince do soboty 17. prosince bude na Velkém náměstí v odpoledních a večerních hodinách připraveno posezení a občerstvení plné vánočních chutí i vůní. Budete moci ochutnat horké i studené nápoje, různé druhy punčů, medovinu nebo sladké i slané dobroty.

Akci doplní také živá i reprodukovaná hudba od místních hudebníků a pěveckých souborů. Koledy vytvoří slavnostní a poklidnou atmosféru a Vy se budete moci zastavit na kus řeči s přáteli a trochu si odpočinout od předvánočního shonu. A třeba si zde koupíte i nějaký ten dárek… Zkrátka vánoční pohoda se vším všudy!

Před samotným Štědrým dnem, 22. prosince od 19 hodin, jste zváni do sálu Národního domu, kde Rybovu mši vánoční zahraje a zazpívá smíšený pěvecký sbor Česká píseň. (Zdroj: www.prachatice.eu)