Nových aut je v poslední době nedostatek a čekací doby jsou dlouhé. A tak výrazně roste poptávka po vozech z autobazarů. Jak se ale v jejich velké nabídce co nejlépe vyznat? S tím vám pomáhá seriál Deníku a webu TipCars.com, který vám každý týden vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií.

„Na našich stránkách najdete výběr ojetých aut od většiny prodejců v Česku – spolupracujeme asi s tisícovkou prodejců z celé republiky od těch nejmenších až po velké známé značky bazarů. Navíc jsou u nás i auta od některých bazarů ze Slovenska, Polska a Německa. Proto dokážeme do tohoto seriálu vytipovat zajímavá auta z celé nabídky na trhu, ve které u nás aktuálně najdete zhruba sedmdesát tisíc aut,“ říká ředitel TipCars.com Marek Knieža.

Ve druhém díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři menší auta do města v ceně do 200 tisíc korun. Prohlédnout si je můžete i v naší galerii u článku.

Škoda Citigo

Škoda Citigo je miniautomobil vyráběný českou automobilkou Škoda Auto od roku 2011. Karosářsky je to malý třídveřový nebo pětidveřový hatchback vhodný především do města. Vůz dostal nový facelift v roce 2017. Údržba auto je relativně snadná, opravy nejsou drahé, spotřeba je příznivá. Dlouhodobě jde tedy o vůz s nejnižšími provozními náklady.

Škoda Citigo 1.0MPi Cool EditionŠkoda Citigo 1.0MPi Cool EditionZdroj: Auto Esa

Náš tip je na Škodu Citigo 1.0MPi Cool Edition, která se prodává za 172 000 Kč. V provozu je od roku 2017 a najeto má 99 tisíc kilometrů. Vůz má CD přehrávač a digitální rádio, manuální klimatizaci, elektrická přední okna, senzor tlaku v pneumatikách, manuální převodovku a čtyři airbagy. Auto je ve třídveřové variantě a v barvě stříbrná metalíza.

Hyundai i10

První generace se začala vyrábět v roce 2007.V říjnu 2013 pak byla zahájena výroba druhé generace i10, která přinesla nový design, ale také nové motory. O rok později prošla druhá generace i10 bezpečnostním testem Euro NCAP a získala čtyři hvězdičky z pěti. Má jeden z nejprostornějších interiérů ve svém segmentu. V roce 2020 byla představena třetí generace.

Hyundai i10 1,0Hyundai i10 1,0Zdroj: Davo Car

Náš tip je na Hyundai i10 1,0 CZ, který se prodává za 154 999 Kč. V provozu je od června 2018 a najeto má 80 tisíc kilometrů. Vůz má 4 airbagy, manuální převodovku, autorádio, elektrická přední okna i zrcátka, manuální klimatizaci a palubní počítač. Auto je ve pětidvéřové variantě a v bílé barvě.

Ford Ka

Ford Ka je nejmenším vozem v modelové řadě automobilky Ford. V současnosti se od roku 2014 vyrábí už jeho 3. generace. První dvě generace byly koncipovány jako městské miniautomobily pro ženy či jako druhý vůz do rodiny, třetí generace je rozměrově větší a řadí se mezi malé automobily.

Ford Ka 1,2Ford Ka 1,2Zdroj: KŠV Group

Náš tip je na Ford Ka 1,2, který se prodává za 89 900 Kč. V provozu je od září 2011 a najeto má 110 tisíc kilometrů. Vůz má 2 airbagy, manuální převodovku, CD přehrávač, elektrická přední okna i zrcátka i manuální klimatizaci. Auto je ve třídveřové variantě a v černé barvě.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.

 * TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník