Za normální situace, kdy zimní přestávka trvá dva měsíce, by výpadek těsně před návratem na ligové trávníky komplikací byl, ale ta letošní je mimořádně krátká mezi posledním zápasem roku 2020 a tím prvním v roce 2021 je pouze 22 volných dnů.

Slávisté měli extrémně náročný podzim, kdy vedle tuzemské scény úspěšně bojovali také v Evropské lize a výpadek je pro ně vlastně i takovou formou odpočinku. Jediné, co je s trochou nadsázky může mrzet, je to, že místo teplejšího portugalského podnebí na plánovaném a posléze zrušeném soustředění musí zůstávat v sychravé Praze.

Nelhat si do kapsy, prosím

Parta trenéra Jindřicha Trpišovského ale může nasbírat síly. Jak jsem říkal, pauza byla opravdu krátká a start do roku 2021 bude opět náročný. Slávisté začnou ligu zápasem s Olomoucí, následující týden je čeká domácí pohár s Duklou a hned zápas v Karviné.

V dalším týdnu dohrávka se Zlínem a ligová bitva s Jabloncem. Poté přijde konečně týden jen s jedním zápasem a pak už se ke slovu dostane velká bitva s Leicesterem. Chybějící generálka opravdu nevadí.