Ani čtvrteční ráno a dopoledne nebylo pro řidiče na Prachaticku nijak příznivé. Ledovka byla na téměř všech silních ve vyšších částech okresu. Místy se objevila i na dalších vozovkách.

Nebezpečnou námrazu hlásili řidiči také od Ktiše. To potvrzují také policisté, kteří upřesnili, že zledovatělý povrch byl na zhruba šestikilometrovém úseku silnice na trase Ktiš - Markov.

Ostatně řidiči by si měli dávat pozor nejen zde i v dalších dnech. Zvýšené riziko námrazy totiž platí v uvedeném úseku až do pátečního dopoledne.

A není to jediná silnice, na které čeká na řidiče riziko ledovky a námrazy. Podobnoéu situaci jako u Ktiše na Prachaticku musejí řešit také v sousedním okrese Český Krumlov. Tam před ledovkou a námrazou varují odborníci na silnicích 161, 1611 u obce Vyšší Brod na zhruba sewdmikmilometrovém úseku ve směru na Studánky.

A podobně je tomu na silnicích 16312, 163 v obcích Frymburk, Lipno nad Vltavou, Loučovice, Vyšší Brod a Dolní Dvořiště, kde nástrahy v podobě ledovky a námrazy mohou zaskočit řidiče na úseku dlouhém jedenatřicet kilometrů.

Vzhledem k předpovídanému nočnímu vyjasnění, by se teploty v noci a ještě v pátek ráno měly pohybovat v Prachaticích pod bodem mrazu, klesnout by moghly až k minus šesti stupňům Celsia, ve Volarech by ve stejném čase mohl být mráz silnější ještě o šest stupňů. A teploty pod bodem mrazu by měly ukázat teploměry i v níže položených místech.