V pondělí od 13 hodin se zájemcům
o plavání po měsíční odstávce opět otevře krytý plavecký bazén v Prachaticích. „Tedy pokud budou
v pořádku vzorky vody," říká Radovana Kutláková, ředitelka Sportovního zařízení města Prachatice s vírou, že vzorky, které z hygieny odebírali v bazénu ve čtvrtek, budou v pořádku.


Tentokrát posloužila měsíční odstávka nejen ke každoročnímu gruntování bazénů, ale hlavně k opravám vodovodních rozvodů a části kanalizace. „Opravy na vodě a kanalizaci byly naprosto nezbytné, aby byl krytý plavecký bazén vůbec v provozu. Kde to teklo a 
letos nadělalo největší problémy, se opravilo, někde se musely vyměnit trubky, někde se izolovalo. Dokonce jsme preventivně vyměnili i ty části, které by mohly udělat stejné problémy třeba i za pár týdnů," říká Radovana Kutláková.


Na víc, než jen na nejnutnější opravy nedošlo. Před nedávnem starosta Martin Malý potvrdil, že rozsáhlejší rekonstrukce všech rozvodů by měly přijít na řadu až s první etapou realizace studie rozvoje celého krytého bazénu. Podle jeho slov by se měla alespoň první etapa udělat nejpozději v roce 2018, vyřídit veškerá povolení a zahájit práce v příštím roce totiž není reálné.