Podle oficiální informace lídra SNK-ED Jaroslavy Martanové, z druhého kola jednání už vyplynulo konkrétní obsazení postů na vimperské radnici.

"SNK-ED vedla povolební vyjednávání se všemi uskupeními, která uspěla v komunálních volbách ve Vimperku. Výsledkem těchto jednání je návrh na obsazení rady města ve složení starostka ing. Jaroslava Martanová, místostarosta ing. Jiří Cais, radní Stanislav Hlava, ing. Karel Hudeček a ing. Bohumil Petrášek," píše s v tiskové zprávě, kterou zaslala Jaroslava Martanová.

Podle odhadů Prachatického deníku je aktuální návrh nejblíže variantě, která podle redakce počítala s jedním místem v radě pro hnutí ANO 2011, ale současně brala do úvahy podporu KDU-ČSL. Této variantě dával Prachatický deník 60 procent. 

Výsledkem povolebního vyjednávání je tedy v tuto chvíli koalice vytvořená mezi SNK-ED (zastupovanou Jaroslavou Martanovou a Karlem Hudečkem), ODS (navrhla Jiřího Caise), KDU-ČSL (s lídrem Stanislavem Hlavou) a Volbou pro město (tu by měl v radě zastupovat končící starosta Bohumil Petrášek).

Takto vytvořená koalice disponuje v novém zastupitelstvu celkem 9 hlasy, což je sice potřebná většina pro prosazení záměrů, nicméně se jedná o velmi křehkou většinu jediného hlasu. Do povolebního složení vedení radnice se tak podle všeho nedostanou Jihočeši 2012, kteří získali podobně jako SNK-ED tři mandáty v novém zastupitelstvu, ovšem také větší počet absolutních hlasů voličů. 

Ustavující jednání nového zastupitelstva města Vimperk se má konat 6. listopadu. Teprve tam se rozhodne, jak skutečně bude vypadat složení nového vedení města a zda, případně jaké posty ve výborech a komisích obsadí s největší pravděpodobností vznikající opozice v zastupitelstvu složená z Jihočechů 2012, Ano 2011, ČSSD a KSČM.