Podle tiskového mluvčího policie Milana Bajcury zde došlo k čelnímu střetu dvou vozidel.

"Jedno bylo bílé barvy, ale je v takovém stavu, že se nedalo poznat, jaký je to typ," uvedl mluvčí.

Posádka z tohoto vozu, který nakonec policie určila jako Volkswagen Polo, řidič (23 let) a spolujezdec (19 let), nehodu bohužel nepřežili. Pravděpodobně toto vozidlo jedoucí od Horní Vltavice na Kubovu Huť nehodu zapříčinilo.

"Nepřizpůsobili rychlost stavu a povaze vozovky," vysvětlil policejní mluvčí k automobilu, který vjel na úzké vozovce do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím autem.

Řidič z druhého vozidla, Volkswagenu Passat, utrpěl lehké zranění. "Byl transportován do nedaleké nemocnice," dodává Milan Bajcura.

Na sociálních sítích se několik diskutujících shodlo, že oběti nehody, oba mladí muži, jsou pořadatelé výstavy voskových figurín Zvláštní lidé ve vimperské Cukrárně pod Zámkem. Výstava společnosti WAXWORKS znázorňující lidské anomálie měla být otevřena od 30. dubna do 5. května. Automobil totiž na fotce na internetu poznala Hana Pelešková z Vimperka. "Viděla jsem tam šrot auta s nápisem Wax a potvrdila mi tuto informaci prodavačka v Cukrárně pod Zámkem," vysvětluje žena. Ve facebookové diskuzi dodává: "Bohužel, výstava skončila." Dnes se totiž už nekoná. Majitel cukrárny se k incidentu nechtěl vyjádřit. "Informaci nemohu potvrdit bez souhlasu rodinných příslušníků," řekl.

Tento týden je to již druhá tragická nehoda. V úterý v Jindřichově Hradci zemřel po střetu s autem cyklista.

Ve smutné statistice tragických následků nehod na jihu Čech je tak letos již dvacet zbytečně zmařených lidských životů.

Při střetu s autem cyklista v Jindřichově Hradci u cihelny zemřel. foto: Policie ČR
V Jindřichově Hradci se při střetu s autem smrtelně zranil cyklista